Minden út a kosárhoz vezet!


A kosárlabdasport sikere nem születhetett volna meg, ha nem olyan elhivatott játékosok alkotják a Gladiátorok csapatát, mint a most szintén búcsúzó Csorba Szabolcs.

A BSzSK háza táján a Szaszaként emlegetett beszélgetőtársamnak óriási érdeme volt az NBI/B- csoportba való feljutásban. Benne az állandóságot szerethettem meg, ami nemcsak a magabiztos játékában, hanem a magánéletben is jellemzi őt. Megtalálta szerelmet is, Kohári Döniz lett a párja, s igazi kosárlabdás lakodalommal fogadtak örök hűséget egymásnak. Úgy gondolom, hogy edzőként is jó példa a kisebbeknek is, ha megismerjük életútját. #SZÉPVOLTSZASZA

"Kosárlabda pályafutásomat, osztályfőnököm indíttatására, 1994-ben kezdtem, előkészítős csapatban, Dezső Attila és Kis Sándor edzők kezei alatt. A következő évben még mindig az előkészítős és korosztályos csapatban edződtem, ekkor már dr. Elek András is edzőm lett. 1996/97-es szezonban, kis kadett korúként tagja voltam a Czuprák László és Bandi bácsi által irányított kadett csapatnak, mellyel akkor éppen lecsúsztunk az országos 8-as döntőről. A következő szezonban viszont már meg sem álltunk a soproni kadett 8-as döntőig, ahol a 7. helyen végeztünk.
Az 1999/2000-es évad rendkívül jól alakult, Ifi korúként tagja voltam a csapatnak, mellyel sikerült bejutnunk az országos döntőbe, ahol 8. helyen végeztünk (örök emlék marad számomra, hogy az alapszakaszban, szenteste napján, még sikerült megvernünk a később nagy döntőt játszó Szeged csapatát).
Ebben a szezonban már lehetőségem volt látogatni a felnőtt csapat edzéseit is, sikerült játszanom abban a csapatban, amelyik az év végén, megnyerve az NBII-es bajnokság Keleti csoportját, az osztályozón kiharcolta a feljutást az NBI B-be.
2000/01-ben junior korú játékosként csapatunkkal 5. helyen végeztünk az NBI B-s Junior bajnokságban.
2001/02-ben újra NBII-es bajnokságban indult a Kosársuli, itt kaptam játéklehetőséget, és az év végén ismét sikerült megnyernünk az NBII Keleti csoportját, de a feljutásra nem volt lehetőség. Így a következő szezonban újra NBII-es csapatként szerepeltünk, ismét megnyerve azt, és az osztályozón kiharcolva az NBI B-s szereplést.
2003/04-es évben még Juniorként játszva, az NBI B-s Junior bajnokságban szerepelve a 2. helyen zártunk, ami megfelelt az Országos Magyar Junior Bajnokság 3. helyezésének.
Pályafutásom egyik legnagyobb sikerét juniorként értem el, mikor a 2004/05-ös szezon végén NBI-es Junior bajnokok lettünk.
2005/06-ban, már felnőttként játszva, megnyertük az NBI B-s bajnokságot, feljutva az NBI I A-ba, ugyanebben az évben sikerült bejutnunk a Magyar Kupa legjobb 16 csapata közé.
2006/07-ben teljesült egy nagy álmom, nevelőegyesületemben játszhattam az NB I A-ba, és a szezon végén sikerült kiharcolnunk a bent maradást is.
A rákövetkező évben szintén az A csoportos csapatban is játszhattam, illetve kölcsönjátékosként a Szentes NBII-es csapatában is szerepeltem.
Bár a Kosársuli csapatával ismét kiharcoltuk a bent maradást, a Klub nem tudta vállalni az újabb A csoportos szereplést. 2008/09-ben kitérőt tettem a szintén NBI B-s Jászberény csapatába.
A 2009/10-es szezon volt az utolsó évem nevelőegyesületemnél, Hódmezővásárhelyen, ekkor az NBI B Keleti csoportjának 3. helyén végeztünk.
A Békések 2010 nyarán, Stenci (Steinhübel István) javaslatára kerültem kapcsolatba, és a gyulai Erkel Kupán ismerkedtem össze Balog Vilmos edzővel és Jani bácsival, majd később Erdei Ferenccel, akik vízionálták a BSzSK hosszabb távú terveit, melyek jó kihívásnak tűntek.
Békési éveim alatt kezdtem el a játék mellett az edzősködéssel is foglalkozni Balog Vilmos és Balog Lajos szárnyai alatt, nagyon sokat tanultam tőlük közös munkánk során. A Klubnak köszönhetem, hogy játékos pályafutásom után - edzőként - a kosárlabda továbbra is része marad az életemnek."

Erdei K.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!