Véget ért a fuvolakurzus…


Immáron 24. alkalommal került megrendezésre a Nemzetközi Fuvolakurzus, melyen neves magyar művésztanárok oktattak a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában a Petőfi utcán. Név szerint: Matuz István Kossuth-díjas fuvolaművész Budapestről, Kozma András fuvolaművész Debrecenből és Regős Imre fuvolaművész szintén Debrecenből. Zongora korrepetitorok voltak: Kancsár Vera és Király Márta zongoraművészek.

A fiatalok számára a tábor alatt eltöltött idő azonban nem csak a folyamatos tanulásról szólt. Részt vettek a Múzeumok Éjszakája elnevezésű rendezvénysorozaton a Békési Galériában, állandóak voltak az esti séták, a fagyizások is.

Az egyik délutánt egy vidám interaktív vetélkedővel zárták, ahol zenei feladványokkal kellett "megküzdeniük". Teszteket töltöttek ki, zeneműveket kellett felismerniük, és vidám activity-vel ért véget a délután. A tábort egy koncerttel zárták a kurzus résztvevői és az oktatók a Szentháromság Plébániatemplomban. Az előadás után a művészek szakmailag is véleményezték az elhangzott műveket, illetve kifejtették, hogy miben fejlődtek a résztvevők a tábor ideje alatt.

Kijelenthetjük tehát, hogy egy élményekkel teli és vidám hetet tölthettek együtt a kurzushallgatók, így mi csak annyit kívánunk: találkozzunk jövőre is!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!