Valójában mi betegszik meg?


Cikksorozatunk szerzője Dr Jeszenszky Attila a Levendula Patika szakgyógyszerésze, a gondoskodo.hu és az immunspecialista.hu főszerkesztője.

A test tud a normától eltérő lenni és nem tökéletesen működni. Amikor ez történik, akkor minél előbb meg kell találni az okokat és feloldani ahhoz, hogy a test újra normálisan működjön.

Kényes téma ez, mert amióta élünk úgy tudjuk, hogy vannak betegségek. Mivel minden a fejünkben dől el, ezért tanácsos a betegség fogalmát megváltoztatni magunkban. Valójában csak tünetek vannak, amik azért jelennek meg időnként a testünkben, mert a lelkünk olyan torzulásban van, ami egy idő után testi szinten is jelentkezik.

Például, milyen típusú emberek élnek át szívinfarktust? Az egyszerűbb válasz a stressz. A tartósan túl feszített idegállapot és ki nem pihent test esetében gyakori. De még gyakoribb, hogy nem tudjuk a negatív érzelmeket megengedni magunknak. Nem éljük meg igazán a szomorúságot, bánatot, csalódást, gyászt stb. eljátsszuk, hogy nálunk minden szép és kerek. Igen ám, de a kettősségek világában élünk.

Büntetlenül nem lehet kizárni a negatív érzelmeket. Itt arról van szó, hogy amikor jön egy olyan helyzet, amiben ez a negatív energia benne van, akkor megélem, átengedem magamon és kész, de nem szabad elfojtani!

Persze könnyű ezt mondani!

A betegségeknek mindig lelki okai vannak. Amikor testi tünet van, akkor már hosszú ideje van a lélek elnyomva, kirekesztve. Jelzések persze jönnek belülről, de az elme elnyomja, figyelmen kívül hagyja ezeket. Aztán egyszer csak betelik a pohár és megjelenik fájdalom, "betegség".

Nem lehet figyelmen kívül hagyni azt, amit a lelkünk szeretne. Feladatok, fejlődések sora az életünk, ami lehet játékos és könnyű akkor, ha figyeled a lelked hangjait.

A titok, hogy az életvállalásaid útján jársz vagy beálltál a társadalmi elvárások sorába?
Valóban azt az életet élet, amiről gyermekként álmodoztál? Ha nem, miért nem? Mikor és miért tértél le az útról? Hiszen amikor megszülettél, akkor még tudtad pontosan az irányt, a tervet, a célokat.

Vissza kell hát nézni a szívedből, hogy hol a fonal vége? Mikor és hol veszett el? Ha pedig a tested már jelez eltéréseket, tudatosítsd magadban, hogy ezek csak jelek, amikre figyelnünk kell és kideríteni miért kapcsoltak be!

A Levendula Patika és Dr Jeszenszky Attila további cikkei a Mátrixon!

www.gondoskodo.hu

www.immunspecialista.hu

Kristály Patika

Levendula Patika


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!