Várjuk a nevezéseket a "Békési Ízek Utcája" főzőversenyre


Idén is megrendezzük a "Békési Ízek Utcája" főzőversenyt, melyre várjuk csoportok, baráti társaságok, civil szervezetek, közösségek jelentkezését.

A főzőversenyen a hangsúly a békési alapanyagok felhasználásán van, ezért kérjük a csapatokat, hogy lehetőségeikhez mérten az alapanyagok nagy részét békési termelőktől szerezzék be.

A főzőverseny szabályai:

- a készített ételből 5 adagot a csapat átad zsűrizésre
- az ételhez szükséges köretet külön tálalóedényben kell a zsűrinek átadni
- a zsűrinek adott kóstolóhoz szükséges 1 db tálalóedényt és a sörpadgarnitúrákat a szervező biztosítja
- a készítendő ételt árulni tilos
- a csapatok a főzőhely tisztántartásáról maguk gondoskodnak, tisztaságának megőrzését vállalják
- az ételek elkészítése során a tűzvédelmi óvintézkedéseknek eleget tesznek, az esetleges károkért teljes körű anyagi felelősséget vállalnak
- a főzéshez szükséges tűzifáról, alapanyagról, főzőedényről, eszközökről a jelentkező csapatok maguk gondoskodnak
- a felhívásnak megfelelően az elkészített ételt a lehetőségekhez mérten igyekeznek békési alapanyagok felhasználásával elkészíteni
- a nevezési díjat, mely 2000 Ft/csapat, számla ellenében a Békés Városi Kecskeméti Gábor Kulturális, Sport és Turisztikai Központnak (Békés, Jantyik M. u. 23-25.) legkésőbb 2017. augusztus 30-ig a csapatkapitány befizeti.

Tűzrakó hely kialakítása csak a főzőverseny területén megengedett. A tűz begyújtásához tűzveszélyes folyadékot használni tilos! A főzőversenyen csak a fatüzelés megengedett. A főzőverseny során, a szél feltámadása esetén, a tüzet el kell oltani. Gondoskodni kell arról, hogy a szél, parázsló izzó anyagot ne sodorhasson éghető anyagok közelébe.

A főzőverseny végén a tüzet el kell oltani!

A csapatkapitányokkal tartandó megbeszélés időpontja: 2017. augusztus 30. 17:00 óra, helye: kulturális központ kápolna terme, ekkor kerül sor a főzőhelyek kisorsolására is. Jelentkezni a kulturális központ recepcióján kérhető jelentkezési lappal lehet, vagy ide kattintva.

A főzőverseny időpontja: 2017. szeptember 03. (vasárnap) 9:00 óra

Helyszín: Békés, Élővíz-csatorna partja

Minden érdeklődőt szeretettel várunk! Találkozzunk az "Ízek utcájában"!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!