Felhasználási módja szinte kimeríthetetlen. Fogyaszthatjuk nyersen vagy főzve, de aszalva is kitűnő rágcsálnivaló. Nagyon jól illik a húsételekhez, különösen a vadakhoz. A szilva szó hallatán elsősorban a fahéjas cukorral ízesített szilvás gombóc jut eszünkbe, ami a gyerekek nagy kedvence, de a szilva a népi gyógyászatban is helyet kér magának, a levelét gyógyteaként hasznosíthatjuk.
A Bio-konyha augusztusi alkalmán szilvából készült ételekkel ismerkedhetünk meg közelebbről Csarnai Erzsébet élelmiszermérnök vezetésével.
Időpont: 2017. augusztus 25. (péntek) 17 óra
Helyszín: Kecskeméti Gábor Kulturális Központ (Békés, Jantyik M. u. 23-25.)
A részvétel ingyenes.
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!