Szilvás ételek a Bio-konyha asztalán


A nyári ízek kavalkádjában az egyik legzamatosabb gyümölcs a szilva, melyből megannyi változatos ételt készíthetünk.

Felhasználási módja szinte kimeríthetetlen. Fogyaszthatjuk nyersen vagy főzve, de aszalva is kitűnő rágcsálnivaló. Nagyon jól illik a húsételekhez, különösen a vadakhoz. A szilva szó hallatán elsősorban a fahéjas cukorral ízesített szilvás gombóc jut eszünkbe, ami a gyerekek nagy kedvence, de a szilva a népi gyógyászatban is helyet kér magának, a levelét gyógyteaként hasznosíthatjuk.

A Bio-konyha augusztusi alkalmán szilvából készült ételekkel ismerkedhetünk meg közelebbről Csarnai Erzsébet élelmiszermérnök vezetésével.

Időpont: 2017. augusztus 25. (péntek) 17 óra

Helyszín: Kecskeméti Gábor Kulturális Központ (Békés, Jantyik M. u. 23-25.)

A részvétel ingyenes.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!