Költöznek a Gladiátorok!


BES- Békéscsaba Luther utca 1. sz. az új "hazai pálya" sportcsarnoka.

Mint már azt korábban hírül adtuk, a Békési SZSK felnőtt kosárlabda csapata kiharcolta az NBI/B felsőházában való szereplést a 2017/2018-as szezonban. Az új versenyeztetés szerint országos rendezésű bajnokság legjobb 14 csapata fog versengeni a legjobb helyezésekért, vagy éppen a kiesés elkerüléséért.
Mindenki számára egyértelmű, hogy a legnehezebb szezonunk ellőtt állunk, amelyre felkészülve újra kellett gondolnunk a csapatszerkezetünket, a játékos állományunkat, a felkészülési programunkat és a felhasznált sportlétesítményeinket.
A csapatösszeállítás során nagy előrelépéseket tettünk az igazolások során, összeállt a csapat gerince, a felkészülés egy ismerkedési est kapcsán személyes találkozóval, majd az edzések megkezdésével ütemezetten és tervezetten halad.

Szerettük volna, ha a békési sportlétesítményi felosztást is ennek megfelelően tudtuk volna előkészíteni és megfelelő edzési és mérkőzési időpontokat kaphattunk volna a városi sportcsarnokban, de az előző évek tapasztalata alapján erre nem sok esélyt láttunk és vártunk.
A megfelelő felkészítés és kiegyensúlyozott edzési és mérkőzési formaidőzítés érdekében a klub vezetése úgy döntött, hogy a Békési SzSK a 2017/2018-as szezonban olyan létesítményt keres, ahol a közös munkánkat adott napokon legalább heti háromszor egy elfogadható időpontban tudjuk végezni, ill. a meccseinket a hétvége azonos napján azonos időpontokban tudjuk lejátszani. A ritmus és az időzítés teljes figyelembe vételével, ami az élsportot űző játékosoknál nagy segítség.
Több alternatíva is szóba került, majd több körös egyeztetés után megegyezés született a Békéscsaba Evangélikus Sportcsarnok vezetésével arról, hogy a Békési SzSK a BES-be költözik ebben a szezonban.
A BES átgondolt infrastruktúrája, modern építészeti megoldása és magas minőségű kivitelezése minden elvárásunknak teljes mértékben megfelel. Köszönet a vezetőségnek a "befogadásunkért".
Bízok abban, hogy a csapat ebben a megfelelő környezetben fel fog készülni a magasabb szintű kihívásokra, illetve abban, hogy a megnövekedett távolság ellenére sokan fognak kilátogatni a mérkőzéseink új helyszínére és együtt buzdíthatjuk csapatunkat a győzelemre! Reméljük , hogy akik egyszer megszerették ezt a békési csapatot, azok nem hőkölnek vissza az utazás miatt.

#CSAKABÉKÉS-CSABÁNIS!
Hajrá Gladiátorok!
Hajrá Békés!
Hajrá Kosárlabda!

Erdei Ferenc elnök


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!