Közeledik a Reformáció 500. évfordulója


Forrás: Békési Városvédő és Szépítő Egyesület
Helyszin: Békés, Jantyik Mátyás utca 23-25.
Megjelent: 2017 Szeptember 11. ( Hétfő ) 19:20
Módosítva: 2017 Szeptember 14. ( Csütörtök ) 16:34
A Békési Városvédő és Szépítő Egyesület - a döntően kálvinista Békés egyik legrégebben alapított civil szervezete - sikeresen pályázta meg a Reformáció Emlékbizottság és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt Reformáció 500 pályázatot. Pályázati azonosító: REB-17-PROG-0187.

A reformáció 2017-ben esedékes 500 éves jubileuma kapcsán a bizottság olyan megemlékezések, rendezvények, ismeretterjesztő programok megvalósulását ösztönzi és támogatja, amelyek a reformáció örökségét kifejező értékőrző, értékteremtő munkák megvalósításához kívánnak hozzájárulni.


A Reformáció 500 jubileum keretében a városvédő egyesület 2017. október 2-től egy hétig tartó előadássorozattal emlékezik a reformációra és jeles képviselőire, melynek elsődleges célcsoportja a középiskolás korosztály. - mondta Serfecz Dávid, az egyesület jegyzője és hozzátette: Az előadók, Gellénné Körözsi Eszter irodalmi, Molnár Máté vallástörténeti és Mucsi András történelmi oldalról megközelítve tartják meg 20 perces előadásaikat a diákoknak.

2017. október 5-én, 17 órától tartandó előadás nyílt, az Békés város érdeklődő közönsége számára fenntartott program, melyet frissítő vendéglátás követ.

A rendezvénynek a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ kápolna terme ad otthon.

Az előadássorozat október 6-án vetélkedővel zárul, diákokból álló 6 csapat részvételével.

A megvalósításhoz a Reformáció Emlékbizottság nevében az Emberi Erőforrások Minisztériuma 750.000​,- ​Ft vissza nem térítendő támogatást ítélt az egyesületnek. A támogatási szerződés megkötése megtörtént, az összeg folyósításra került, így a városvédő egyesület hozzákezdhet a szervező munkához.

A pályázat keretében megtartott előadások ingyenesek és a program megvalósítását önkéntesek segítik.


Szeretettel várjuk rendezvényünkre!

A belépés ingyenes.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!