Jól startoltak a Gladiátorok!


Szombaton délután a Békéscsabai Evangélikus Csarnokban játszotta az első bajnoki mérkőzését a Calle Pubfood Békés

A szakmai lapok ( kezdo5.hu) a vendégként érkező Vasas Akadémiát érezték inkább befutónak. Nem véletlenül, hiszen az NB/A csoportot idén nem vállaló Vasas Akadémia rangos központja a kosárlabdázásnak. Az újonnan összerakott gárdájuk rengeteg fiatal tehetséggel érkezett. Igen hosszú padjuknak köszönhetően sok cserével rotálta edzőjük őket. A Vasas kezdett sokkal jobban. Nekünk kellett kb. 5 perc , hogy a védekezésünk összeálljon. Az első negyed végére ledolgoztuk a 8 pontos hátrányt, amit hirtelen összeszedtünk.
A második negyedben nagyon harcos és taktikus játékkal egyértelműen a Gladiátorok voltak a jobbak. Ekkor már zengett az egész csarnok, hiszen a karzaton felsorakozott a Gladiátor Ultras. A csarnok akusztikájának köszönhetően a dobok-dudák-kereplők izzó hangulatot varázsoltak.
Erről Koma Dani így nyilatkozott:" Rengeteg meccsen volt hangos a szurkolás, de most gyakorlatilag szájról kellett olvasnom időkéréskor, hogy értsem mit mond Balog Vilmos."
A félidő után hosszan vezetve tartottuk a pozíciónkat, köszönhetően a fiatalok nagyon hasznos játékának. Koma és Krstic Dani mellett ugyanis meglepően jól álltak be az új játékosok. Minden kosár számított! ( Szép volt Farkas Geri tempója! ) Számomra nagy meglepetés volt Adebayo Osiyemi játéka, hiszen óriási passzokat adott a társainak, és dobásnál is bravúros teljesítményt nyújtott! Erre az időszakra esett néhány olyan bírói ítélet, amivel sokan vitatkoztunk velük. Mivel erre nincs lehetősége sem a játékosoknak, sem az edzőknek- így bizony csak a GU skandálásából érezhették, hogy nem annyira tetszettek a Vasas felé hajló ítéletek.
Az utolsó negyed is izgalmasan alakult, hiszen néhány eladott labdát megszerezve a Vasas egyre szorosabban zárkózott fel. Az utolsó percekről élő videós bejelentkezést nézhetnek meg a facebook oldalunkon. Az a néhány perc, azt hiszem, hűen tükrözi a hajrá hangulatát!
Balog Vilmos vezető edző így nyilatkozott a mérkőzést követően:
"Nagyot változott a játékunk képe egy hét alatt. Az utolsó felkészülési mérkőzésen Szigetszentmiklóson teljesen szétzilált bennünket az ellenfél, gyenge védekezés, hullámzó támadójáték jellemezte a csapatunkat. Azonban szombat délutánra valami megváltozott. Látszott a csapaton a győzni akarás, mindenki teljes lendülettel vetette magát a küzdelembe, a legtöbbet akarta kihozni a kapott játékperceiből. Elkezdtünk csapatként kosarazni. Bár ha ilyen hangulat van egy csarnokban, nem is lehet mást tenni, mint felszántani a pályát, hajtani, küzdeni. Gratulálok a CSAPATNAK! És köszönjük a SZURKOLÓK buzdítását!"

Calle Pubfood Békés - Vasas Budapest 81-72
(17-18, 17-12, 28-25, 19-17)

Jv.: Radnóti Miklós, Nyilas István, Kátai Csaba
MKOSZ ell.: Farkas Zoltán

Krstic D. 18/12
Zrinyi V. -
Nagy B. 14/3
Koma D. 19
Kertész D. 8
Hajdu M. 8
Adebayo O. 7/6
Farkas G. 2
Papp B. 5/3
Bánszki R., Gruda G., Nagy Cs.

UI. A csarnok nézőtere teltházas volt. A karzaton azonban van még elég hely az újonnan érkezőknek, hiszen két hét múlva itt az újabb hazai mérkőzés!
Fotó: A mérkőzésen készített album érkezik majd.

Hajrá Békés! Szép volt fiúk!

Erdei K.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


kosárlabda honvéd