Akármerre járnak, a békési dalkörösök mindenhol a legjobbak


Kétszázhúsz előadó közül a békési tíz fős kis csapat, a Békési Hagyományőrző Dalkör tagjai ismét Arany minősítésben részesültek legutóbbi megmérettetésük alkalmából 2017. szeptember 16-án. Gyulán, a Vigadóban az Erkel Ferenc Művelődési Központ szervezésében került megrendezésre a III. Viharsarki Regionális Népdalköri Találkozó és Verseny.

A mieink Bodrogközi népdalokkal készültek és nyerték el a zsűri tetszését, akinek elnöke felkészítőjük, János Hajnalka népdalénekes, népi ének tanár volt. Víg Gábor dalköri tag örömteli beszámolója során kihangsúlyozta, hogy senki ne gondolja, hogy nekik ilyen esetben, mikor tanáruk pontozza őket, könnyebb dolguk van, sőt. Ha lehet ilyet mondani neki még inkább oda kell figyelniük előadásukra, hiszen Hajnalka ilyenkor nagyon szigorú. A zsűriben helyet foglalt még Tóth Gyula népzenész, a Vass Lajos Népzenei Szövetség elnökségi tagja és Barbócz Sándor népzene tanár, a Békés Banda prímása.

Összesen négy megyéből (Békés, Csongrád, Arad, Hajdú-Bihar) érkeztek a lelkes versenyzők, közülük 14-en egyéni műsorszámban, 15-en pedig csoportosan indultak.

A verseny egyben találkozó is volt, melyen a szervezők célja a népdal és a népzene hagyományőrző múltját megőrizve, ma már egyre kevesebbszer hallott, énekelt népdalok felidézése, illetve megismertetése volt a fiatalabb generációval. Büszkén gratulálunk a békési csapatnak!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!