Buli 40 ezer négyzetméteren a fesztiválon


Az idei, október 19-22. közötti Csabai Kolbászfesztiválon újdonság, hogy a városi sportcsarnok mellett két, egyaránt négyezer négyzetméteres sátor, a Mokry Sámuel és a Munkácsy Mihály szolgálja a látogatókat két nagyszínpaddal.

Hégelyné Győrfi Ilona programigazgató elmondta, ,,fésűfogszerűen" lesznek a programok, koncertek, vagyis amikor az egyik sátorban véget ér valami, akkor kezdődik a másikban. Összesen 40 ezer négyzetmétert tesz ki a rendezvény területe. Az élelmiszer-ipari és mezőgazdasági kiállításnak egy háromezer négyzetméteres sátor ad otthont. Emellett lesznek kolbászos sátrak, kiállítói, vásári standok, sportcsarnoki programok.

Mindig felmerül, hogy a fő attrakción, a szombati gyúráson hány csapatnak jut hely. Hégelyné Győrfi Ilona kiemelte, a két nagysátor, az átjárósátor és a sportcsarnok küzdőtere összesen 750 csapat elhelyezésére alkalmas, vagyis ez lesz a világ legnagyobb gyúróversenye. És ha már számok: hét disznóvágás-bemutatót tartanak, a nemzetközi szárazkolbászversenyre az eddigi tapasztalatok alapján száznál több versenymunkával neveznek.

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!