Így lesz a 21. fesztiválon is október 19-22. között. A Mokry-sátorban felállított vendéglőben kínálja finomságait a cigánykolbásztól a csülökburgerig.
Ezek kóstolását, fogyasztását meg is nyerhetik a játékos kedvű érdeklődők, ehhez csak jelentkezni kell a kolbászfesztivál Facebook és weboldalán. Két szerencsést sorsolnak ki, és őket Ásós Géza a fesztivál ideje alatt vendégül látja, addig és annyit ehetnek a standon, amennyit csak bírnak. Sőt, a két szerencsés nyertes vihet magával egy-egy vendéget, akik szintén falatozhatnak kényükre-kedvükre a romakonyha és a Kira specialitásaiból.
És hogy melyek ezek? Természetesen a cigánykolbász, a cigánykáposzta, a csülkös pacal, a csülökburger vagy a mostani fesztiválra kifejlesztett sertésvelős halászlé.
Ásós Géza elmondta: a cigánykáposztánál a füstölt csülök és az öreg tyúk együtt fő az üstben a töltelékekkel, az aprókáposztát pedig sűrűre berántják. A cigánykolbász némileg különbözik a csabaitól, de ennek a titkát Ásós Géza nem árulta el, aki akarja, a Mokry-sátorban úgyis megkóstolja.
(X) Reklám