Szegedisek az élen - Reformáció 500 vetélkedő


Forrás: Békési Városvédő és Szépítő Egyesület
Helyszin: Békés, , Jantyik Mátyás utca 23-25.
Megjelent: 2017 Október 8. ( Vasárnap ) 17:33
Módosítva: 2017 Október 9. ( Hétfő ) 13:18
A Békési Városvédő és Szépítő Egyesület sikeresen pályázta meg a Reformáció Emlékbizottság és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt Reformáció 500 pályázatot (pályázati azonosító: REB-17-PROG-0187).

A Reformáció 500 jubileum keretében az egyesület 2017. október 2-től egy hétig tartó előadássorozattal emlékezett a reformációra és jeles képviselőire. A rendezvény célcsoportjai elsősorban a diákság volt. A rendezvény első előadója, Molnár Máté református lelkipásztor a protestantizmus teológiai hátteréről és legnagyobb alakjairól beszélt. Gelléné Körözsi Eszter magyar szakos középiskolai tanár a reformáció irodalomra, költészetre gyakorolt hatásáról tartotta meg előadását, Mucsi András történelem szakos középiskolai tanár a békési reformáció történetét mutatta be.

Az egy héten át tartó programsorozat vetélkedővel zárult. A diákok október 6-án tartott vetélkedőn bizonyíthatták tudásukat, az előadók 30 kérdésből álló tesztet állítottak össze az előadásokon elhangzottakból. A vetélkedő jó hangulatban telt, minden csapat értékes ajándékcsomagban részesült.

A verseny nagyon szoros volt, az első három helyezett csapat a következő lett:

1. helyezett: Solák csapat: (Gulyás Mónika, Varga Mária Ágnes, Nagy László István)
2. helyezett: Reformátorok csapat: (Metzger Tímea Nóra, Papp Franciska, Őri Ágnes Dzsenifer)
3. helyezett: Máté angyalai csapat: (Härter Mercédesz, Ábel Andrea)

Minden résztvevőnek gratulálunk!

Fotó: Gazsó János (www.gapixfoto.hu)


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!