Szakkör-mustra a Szegediben


Szivacskézilabda

"Pedagógiai munkánk során azon dolgozunk, hogy a református iskolába járó gyermekek kibontakoztathassák képességeiket, megtaláljuk számukra azt, amiben tehetségesek, amiben örömüket lelik!"

Harmadik éve szervezzük iskolánk alsó tagozatán a Magyar Kézilabda Szövetség által támogatott "Kézilabda az iskolában" programot, amelynek célja, hogy népszerűsítse, megismertesse és megszerettesse a kézilabda sportot a gyerekekkel.

A tavalyi tanév során, a közel 100 foglalkozáson 11 elsős és 9 másodikos tanuló vett részt, heti két-két alkalommal.

Iskolánk 2017 márciusában megrendezte az I. SZKIRG Kupa szivacskézilabda bajnokságot, amelyre szerte a megyéből érkeztek csapatok, és a kupa iskolánk győzelmével zárult.

Májusban részt vettünk továbbá Balmazújvárosban az országos református bajnokságon, és az előkelő második helyet szereztük meg.

A foglalkozások idén is a délutáni tanulmányi munka után kerülnek lebonyolításra. A szakkörön a gyerekek a rengeteg labdás játék mellett elsajátíthatják a kézilabda játék alapjait.

Tavasszal a csapatok a program által meghirdetett bajnokságban is részt vesznek, mely elsősorban nem az eredményről szól, hanem sokkal inkább az önfeledt játékról.

Cifra Tibor testnevelő - edző


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


szakkör kézilabda