Calle Pubfood Békés - Bp Honvéd 85 - 75!


Beszámoló a szombati mérkőzésről!

Békéscsaba legnagyobb rendezvénye a Csabai Kolbászfesztivál. Kissé tartottunk attól, hogy a kolbászgyúrás egyik fő napján nem jönnek túl sokan a Budapesti Honvéd elleni bajnoki mérkőzésre. Kár volt aggódni, hiszen ennyien még nem voltak egy hazai pályás mérkőzésünkön sem!

A GU erős hangú emberei a karzatról adták meg a ritmust-igaz most dob nélkül- a csapatnak. Kellett az erősítés, hiszen a pályán Budapestről érkezett mind a három játékvezető, sőt a komiszár is. Így Puskás Artúr csapata néha hazai pályán érezhette magát. Az első negyedben elég szorosan változott az eredményjelző tábla. Fej fej mellett játszva az első negyed minimális különbséget mutatott: 23-20.

A második negyedben azonban olyat vágtát mutattak be a Gladiátorok, amire nem tudott reagálni a Honvéd. Folyamatosan hibáztak: Koma Dani palánk alatti munkáját nem tudták megakadályozni, így sok büntetőt értékesíthetett( 13/16) Egyébként extra játékot láthattunk centerünktől, aki 35 pontot szerzett a meccsen ( zsákolt is! ).

Kertész Dani védő-lepattanóban és assistban is kiemelkedő volt, így az ő játékát is kiemelkedőnek értékelhetjük. Krstic Dani néha eksztázisban játszott és nagyon fontos kosarakat szerzett. Örömmel láttuk, hogy a fiatalabbjaink is felzárkóznak a feladathoz. Nagyon szép játékot mutatott Hajdú Marci és Adebayo O. és Zrinyí Viktor is. A félődre tetemes előnnyel mehettünk ki: 54-32

Nagyszünet után kissé a játékunkban is rövidzárlat állt be. A mi oldalunkon perceken át 66 pontot állt az eredményjelző, amíg a Honvéd együttese rendre kihasználta a hibáinkat( labdaszerzés, lepattanók). Mintha kicsit bealudtunk volna a pihenőn. Így a harmadik negyed egyértelműen a mi hibánk miatt is alakult gyengébbre: 67-54.

A felzárkózást csak 6 pontnyi különbségre tudták hozni ellenfeleink. A harmadik negyedben újra egységesebb játékot tudtak mutatni a Gladiátorok. Izgalmas volt azonban ez a negyed, mert a Honvéd sem adta fel: nagyon erős támadásokkal, sok faultal játszottak. Egy időntúli büntetővel, amit Koma Dani dobott- győzött a Calle Pubfood Békés! 85-75!

Koma D. 35p
Krstic D. 13p
Hajdú M. 10p
Adebayo O. 8p
Kertész D. Zrínyi V. 6p
Nagy B. 5p
Gruda G. 2p

2017.10. 27-én Nyíregyházára utazik a csapat, ahol a Blue Sharks várja őket egy bajnoki mérkőzésre 17.00-tól. A folytatásban pedig a Hepp Kupa mérkőzését hazai pályán játsszuk majd, hiszen 2017. okt. 31-én este 19.30-tól a BES csarnokban szurkolhatunk a mieinknek, akik Cegléd NBII-es csapatát fogadják majd.

Erdei K.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!