Lassan kinőjük a táncházat is?


A legutóbbi, Őszi Batyus Táncház 2017. október 28-án a Belencéres Néptáncegyüttes próbatermében nemcsak jól sikerült, hanem úgy tűnt, hogy többen már talán el sem férnének. Még Szeghalomról is érkeztek érdeklődők.

A szeptemberi alkalomról is úgy írhattunk, hogy egyre többen vagyunk, de úgy tűnik minden alkalommal rekordot döntünk. Legközelebb már lehet azon kell a szervezőknek gondolkodni, hogyan tudjuk a teret kibővíteni. Elmondhatatlan az érzés és a hangulat, mikor kicsik és nagyok együtt, önfeledten járják a táncot az élőzene egyre gyorsuló ütemére, mikor kipirulva, széles mosollyal egymás kezét fogva ápolják népzenei és néptánc hagyományunkat és egyszerűen csak örülnek egymásnak.

A táncházalkalmak kiváló teret biztosítanak arra, hogy a gyerekek és felnőttek új barátságokat, ismeretségeket kössenek, a családok hasznosan, aktívan és ami a legfontosabb együtt töltsék szabadidejüket. Az első két órában a legkisebbek népi játékokat, mondókákat és táncokat tanulnak, majd szüleikkel közösen táncolnak, míg lassan az est második felében a felnőtteké lesz a főszerep, akik gyakran hajnalig is ropják, ki meddig bírja. Mivel hisszük, hogy sok jó ember kis helyen is elfér, így neked is itt a helyed köztünk.

Szeretettel várunk 2017. november 11-én, szombaton, Márton napján is, 18 órától Békésen, a Petőfi u. 21. szám alatt.

A táncházat Mahovics Tamás néptáncpedagógus, a Népművészet Ifjú Mestere vezeti, az élőzenéről pedig a Suttyomba Zenekar gondoskodik majd.

S mivel a vendégség batyus és a hasunkat is szeretjük, szívesen veszünk bármilyen finomságot!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!