Koncert a reformáció jegyében


Október 29-én színvonalas reformációi hangversenyt rendezett a békési hetednapi adventista gyülekezet. A programra a Békés - reformáció 500 programsorozat keretében került sor.
adventisták, biblia, hangverseny,

A város nevében Mucsi András oktatási és kulturális tanácsnok köszöntötte a résztvevőket, aki kiemelte a protestáns közösségek szerepét a város múltjában. Elmondta: volt, hogy keresztyén hithősök elbuktak, mint Husz János, de életük példája később ébredési mozgalmak alapja volt.

A rendező keresztyén közösség lelkésze elmondta: "Érdemes elgondolkoznunk, hogy a mi személyes hívő életünkben vagy gyülekezeti, egyházi életünkben mi tölti be a vezető szerepet: a Biblia vagy a tradíció. Az egyházak életében általában hosszú ideje kialakult hagyományokkal kell számolni. Azért alakítjuk ki őket mert felmentenek az állandó mérlegelés és gondolkozás terhe alól, közösséget alakítanak ki, összetartanak, a valahova tartozás érzését adják. A hagyományok önmagukban nem rosszak, ha kifejezik hitünket, és nem gátjai, hanem segítői egyéni vagy közösségi lelki fejlődésünknek. De amint gátakká válnak, azonnal fel kell hagyni velük. Mert nem a hagyományok, hanem a Szentírás készít fel az üdvösségre, tanít a jóra, feddi meg a helytelen gondolkodásmódunkat, indítékainkat, szavainkat és tetteinket; Isten szava tesz jobbá, segíti a fejlődésünket, készít fel a jó cselekedetekre, és tesz tökéletessé. Sola Scriptura – egyedül az Írás."

A műsorban a békéscsabai Advent Kórus ismert keresztyén karénekeket, zeneszámokat, történelmi visszaemlékezéseket (Tüzed, Uram Jézus, A megnyitott Szent Biblia, Adjátok a Bibliát, stb.) adott elő.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!