U12: I. Békés-Drén kupa


Forrás: Békési Férfi Kézilabda Club
Helyszin: Városi Sportcsarnok
Hétvégén megrendezésre került az U12-es korosztálynak egy hazai rendezésű torna, amire a keleti négy régiójából a legjobb csapatok vettek részt. Két csoportra voltak osztva a csapatok, a békésiek a Balmazújvárossal és a Törökszentmiklóssal voltak egy csoportba, míg a másik ágon a Gyöngyös, a Kecskemét és a Szeged mérkőzőtt meg egymással.

A békési fiúk, remekül vették az akadályokat, izgalmas mérkőzéseket láthatott a publikum egész nap. A helyi, illetve a távolról érkezett kedves Szülők, Kézilabdabarátok remek hangulatot teremtettek a csarnokban, amit még egyszer köszönünk nekik a csapatok nevében is. Két veretlen csapat mérkőzött meg 17 órától, még hozzá a Békés és a Gyöngyös, egy nagyon küzdelmes, izgalmas mérkőzésen, végül a hazai csapat felülkerekedett a gyöngyösieken, így megnyerték a tornát.

Végeredmény:
1. Békés
2. Gyöngyös
3. Kecskemét
4. Törökszentmiklós
5. Balmazújváros
6. Szeged

Különdíjasok:
- Legjobb kapus: Nagy-Gáspár László (Békés)
- Legjobb játékos: Járó Kristóf (Kecskemét)
- Gólkirály: Nyeső Soma (Törökszentmiklós)

- Először is szeretném megköszönni a csapatoknak, hogy elfogadták meghíváunkat, illetve a szülőknek óriási respect jár, hogy amellett, hogy megtöltötték a lelátókat, óriási hangulatot teremtettek és egy felnőtt bajnoki meccs hangulatában játszhattak a gyerekek. Nehezen lendült bele csapatunk kicsit, de reggeltől folyamatosan javult a játékunk, majd amit sikerült mutatnunk a döntőben, főleg védekezésben az remek volt. Gratulálok a játékosaimnak. Szeretnénk ebből hagyományt teremteni a csapatokkal és tervezzük az újabb ilyen kupát. Nagyban segíti minden csapat munkáját, ez igazi erőfelmérő lehetett minden csapatnak, mert a régió szinten sajnos nem túl erős a mezőny. Gratulálok minden résztvevő csapatnak! - nyilatkozta Gazsó György.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!