A Kövesd elleni győzelemmel újra az élen állunk


Megjelent: 2017 November 15. ( Szerda ) 09:20
Módosítva: 2017 November 20. ( Hétfő ) 16:59
A Békés-Drén KC együttese nagyszerű hangulatú rangadót nyert az NB I B-s férfi kézilabda-bajnokság 8. fordulójában, így a vezetést is visszavette a Mezőkövesdtől. Pedig nehezen lendült játékba a hazai gárda, de végül jól sült el a derbi.

Békés-Drén KC–Mezőkövesdi KC 19–18 (7–8)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, 400 néző. Vezette: Bacs, Bóna.
Békés: PAJKÓ – Herczegh, Sebestyén 2, KOPCSÁK 1, CIFRA 7 (1), Szilágyi 1, Kovács P. Csere: Domokos D. (kapus), Varsandán, Oláh 1, HAJDU 5, Kiss R., GAZSÓ, Fedor 2, Kánya, Gál.
A Mezőkövesd legjobb góldobói: Jancsó 4 (2), Kovács B. 3, Padla 3, Menyhárt 3.
Kiállítások: 4, ill. 6 perc. Hétméteresek: 3/1, ill. 2/2.

A hazaiak számára rémálomszerűen indult a rangadó, hiszen a támadásokban nem igazán találták meg a jól védő vendégkapus ellenszerét, így a félidő közepére ötgólos előnyre tette szert a tavaly még élvonalban szereplő borsodi gárda (16. p. 1–6). A folytatásban azonban már több akciót fejeztek be eredményesen a békésiek, és mivel hátul továbbra is stabilak voltak, a szünetre minimalizálták a hátrányukat.
A második játékrész elején is a kövesdiek jártak előrébb, a békésiek egyenlítési kísérleteit rendre meghiúsította egy-egy hiba, vagy kimaradt lehetőség. A 43. percben szakadt meg ez a kedvezőtlen trend (13–13). Nehezen estek a gólok, ami már előrevetítette az izgalmas hajrát, amelyre váltott vezetés mellett érkezett el a két csapat. Az 54. percben két találattal meglépett a látogató, de a szurkolói által támogatott házigazdák egy 3–0-s nyerő szériával a maguk javára fordították a mérkőzést. A lelkes békési publikum szinte belehajszolta a győzelembe kedvenceit.

Papp Bálint: - Az első félidőbe, teljesen belealudtunk, körülbelül a 16. percre érkeztünk ebbe a találkozóba, onnantól a védekezésünk összeállt legalább, de támadásban nem voltunk túl hatákonyak. Majd a 20 perc után sikerült, jó védekezésből gyors gólokat szerezni, amivel a félidőre sikerült visszajönnünk. A második félidőben megint nem találtuk a ritmust a támadójátékunkban, a védekezésünk és a kapusteljesítmény hála istennek maradt stabil, ez az egész mérkőzésen kitartott. Voltak lehetőségeink, hogy elmehettünk volna két góllal, de ebből sajnos az ellenfél ment el két góllal, ez sajnos meghatározta a végjátékot. A végén a mi kapunkban nagyon fontos védések voltak, hogy életben maradjunk, amiből végül megszereztük Cifra góljával a győztes találatot. Ebből nagyon jól tudtunk visszarendeződni, ami nagyon fontos volt az utolsó 20 másodpercben és így nyerni tudtunk. Úgy gondolom összeségében, ezt a mérkőzést az akaratnak, a szívnek köszönhetjük. Hiszen ezen a mérkőzésen nem a látványos játék dominált, hanem inkább a küzdelem. Gratulálok a csapatomnak, nagyon fontos két pontot szereztünk. Vannak észrevételek, amiket nagyon gyorsan orvosolnunk kell a jövőben majd.

Gratulálunk a csapatnak!

Köszönjük Szurkolóink bíztatását!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!