A betlehemi csillag idén is Jaminába vezet


Ebben az évben is színes programokkal várja az ünnepre készülő békéscsabaiakat a Zenebarát Felebarát közösség

A jaminai Jézus szíve-templomhoz kötődő társaság 2017-ben is ünnepivé teszi az egész decembert. Földi László, a Zenebarát Felebarátok vezetője elmondta: rendezvénysorozatukkal szeretnék megszólítani nemcsak a katolikus és nem csak valamelyik felekezethez kötődő embereket, hanem mindenkit, akik szeretnék megtalálni az ünnepvárás igazi értelmét.

December 3-án délután 3 órakor kezdődik az egész hónapon át tartó programfolyam. Ezen a délutánon rendezik meg a már hagyományos karácsonyfa-díszítő versenyt, és meggyulladnak a Kolozsvári utcai templom melletti nagy fenyőfa fényei is. A rendezvény sokszínűségét már az első adventi vasárnap zenei kínálata is jelzi, hisz először a Pribojszki Mátyás és Szász Ferenc blueskoncertje, majd a Páduai Szent Antal Kórus egyházzenei hangversenye hangol az ünnepre. Az este gyertyagyújtással és szentmisével zárul.

December 10-e mindenek előtt a gyerekeké: Móra Ferenc didergő királyának történetét követően Paulik László énekel a legkisebbeknek az egyház szentjeiről, majd maga a Mikulás érkezik a Jézus szíve-templomba. 17 órától az Imperfectum együttes muzsikál, és az esti szentmisén is ők zenélnek.

Advent harmadik vasárnapján a program a közelmúltban kívül-belül felújított jaminai evangélikus templomba költözik. A gyerekeket valóságos kincskeresés várja, majd 16 órától a mezőberényi lutheránus fiatalok muzsikálnak, a 17 órakor kezdődő adventi áhítaton pedig a Békéscsabai Evangélikus Vegyeskar énekel.

Idén – az egyházi naptár sajátossága miatt – a negyedik adventi alkalom kivételesen szombaton lesz a Kolozsvári utcai katolikus templomban. 23-án gitáros áhítatot tart a Mécses gitáros zenekar, a 18 órakor kezdődő szentmise után pedig kiderül, hogy kik a nyertesei az Ökumenikus advent kapcsán meghirdetett rajz- és meseíró pályázatnak. Idén is lesz betlehemes játék, azonban ezúttal a templom falai között elevenedik meg a kis Jézus születése 19 óra 15 perctől.

Az év legszebb estéjén, december 24-én 17 órától az evangélikus templomban tartanak istentiszteletet a legkisebbek betlehemes játékával, 22 órától pedig a jaminai templomban lesz szentmise. És aki az évet is szeretné Zenebarát Felebarátok közt zárni, ne szalassza el december 31-én a közösség évzáró hálaadó koncertjét, majd az év utolsó szentmiséjét a Jézus szíve-templomban.

Letölthető dokumentumok

# Fájlnév Méret
1 karidiszito_felhivas2017 347.5KB
2 mese_es_rajz_felhivas_2017 249KB

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!