Folytatódik az adventi programsorozat


Az adventi időszak harmadik hetében is ünnepre hangoló programokkal vártuk az érdeklődőket. Pénteken a kulturális központban mézeskalácsot díszíthettek az ügyes kezű családok, vasárnap pedig adventi műsor és kirakodóvásár várta a Széchenyi-térre kilátogatókat.

A vasárnapi rendezvényt Szegfű Katalin, a Békési Újság főszerkesztője nyitotta meg, aki köszöntőjében az adventi várakozás időszakáról, az igazi értékek fontosságáról beszélt. Simon Csaba, a Hetednapi Adventista Egyház békési körzetének lelkipásztora az adventi várakozás szépségéről szólt, majd az ünnepi műsor a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde Teleky utcai Tagóvoda, valamint a Tarhosi Tagóvoda csöppségeinek előadásával zárult. A szervezők ez alkalommal is forralt borral, meleg teával és kaláccsal kedveskedtek mindenkinek.

Az adventi rendezvénysorozat zárásaként december 22-én pénteken 17:00 órától Balássy Betty és Varga Feri ad karácsonyi koncertet a kulturális központban, az ezt követő vasárnapon pedig ismét ünnepi műsor és kézműves vásár várja a Széchenyi térre kilátogatókat. Karácsonyi dalokat énekel majd a Zenebarát Felebarátok Kamarazenei Közösség, köszöntőt mond Dr. Pálmai Tamás, Békés város alpolgármestere, valamint Nagy József esperes úr adventi gondolatai után meggyullad majd a 4. adventi gyertyát jelképező fényfüzér is a város koszorúján.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!