Tisztelt Ünnepre Készülődő Békésiek, Kedves Barátaim!


Ha valaki megkérdezné tőlünk, hogy vajon melyek életünk legszebb eseményei, a legtöbben családunk nagy eseményeit, életének fordulópontjait említenénk.

És ha tovább érdeklődnének, vajon melyek hát a legkedvesebb ünnepeink, sokan habozás nélkül a karácsony felé nyújtanánk ki kezünket.

A karácsony felé, mely örök, biztos pont változékony világunkban és amely egyidős keresztény európai létünkkel.

Sokan talán úgy gondolhatnánk ezek után, hogy ha valami ilyen mélyen gyökerező és stabil része kultúránknak, az minden bizonnyal mindenki számára ugyanazt jelenti és jeleníti meg.

Ám a karácsony valódi csodája épp abban rejlik, hogy a lelkekben él, ott épül, gazdagodik évről-évre, ezért mindenhol és mindenki számára egyedi, megismételhetetlen.

Amikor nemrég ismét városunk karácsonyfája alatt állhattam sok békésivel együtt és vártuk, hogy kigyúljon az advent első fénye, elnézegettem a körülöttem állókat. Kabátok, melyeken megpihent –egy-egy odatévedt hópehely, sapkák, melyek alatt talán még az otthonról hozott meleg lapult, - mind-mind egy embert rejtett. Gondolatokat, érzéseket, örömöt, bánatot. És ott, akkor a főtéren, a kisiskolások adventi énekével együtt ezek a kabátok és a bennük melegedő lelkek megteltek az ünnep várakozásával. Egyformán éreztünk volna hát akkor? Nem hinném. Nem hinném, hiszen az ének hangjai, a kürtőskalács illata már mindannyiunkban más képekhez, csodás, feledhetetlen, ám mégis más emlékekhez kapcsolódott.

A különböző lelkekben, gondolatokban azonban egyetlen dolog, a Megváltó születésének csodája mégis közös volt azon a napon. A csoda, mellyel megpróbálnak ugyan versenyre kelni az áruházak, ám melyet pénzen megvásárolni lehetetlen.

Mindannyian álltunk már karácsonyfa körül, és jól tudjuk, hogy ha újra választhatnánk alóla, a karácsonyest igazi ajándékait, a szeretetet, a hitet és a reményt vinnénk magunkkal a reá következő hétköznapokra.

A minden otthonban hamarosan kigyúló fények ezen ajándékok örökkévalóságát hirdetik.

Kívánom, hogy minden békési ember, békési család úgy állhasson meg az idei ünnep fénykörében, ahogyan azt legszebb kívánságaiban remélte. Találjuk meg szeretteink arcán az ünnep fényét és fedezzük fel az ünnep fényében azokat az arcokat is, akik már emlékeinkből, rég letűnt karácsonyestek ragyogásából tekintenek reánk.

Mindannyiunk ünnepére Isten áldását kérve kívánok békés, meghitt karácsonyt

városunk minden lakójának!

Izsó Gábor polgármester


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!