Dankó Béla a békési élelmiszercsomag osztásról.


Forrás: Békés Tv
Megjelent: 2017 December 20. ( Szerda ) 17:05
Módosítva: 2021 Április 3. ( Szombat ) 11:05
A Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program keretében a héten országosan is elindult a hátrányos helyzetű gyermekes családoknak szánt élelmiszercsomagok osztása.

A programnak köszönhetően csütörtöktől Békés megyében is elindult a program, amelyre az elkövetkezendő években 18,3 milliárd Ft-ot szánnak.

A Programnak köszönhetően a hátrányos helyzetű járásokban élő minden három évnél fiatalabb gyermeket gondozó, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő család kap havonta tartós élelmiszercsomagot. Egy csomag értéke kb. 13 ezer Ft, tartalmaz többek között rizst, lisztet, konzervet, lekvárt, tésztát, cukrot. A programnak köszönhetően ezek a családok 3 éven keresztül havonta kapják ezt a csomagot.
Magyarország Kormánya számos intézkedéssel segíti a gyermekeket nevelő családokat, például az ingyenes gyermekétkeztetéssel, ingyenes tankönyvekkel vagy családi adókedvezménnyel. Emellett a Kormány elkötelezett abban, hogy a hátrányos helyzetben lévő családokat segítse.

A Program Békés megyei elindítása alkalmából én is részt vettem az osztásokban Békésen, Ecsegfalván, Dévaványán, Csárdaszálláson és Gyomaendrődön.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!