Majdnem elfogyott a 2018-as Békési Kalendárium


Már az óévben gazdára talált szinte valamennyi 2018-as Békési Kalendárium. Még igen korlátozott mennyiségben a Püski Sándor Könyvtárban és a Barta kereskedésben szerezhető be.

A kiadvánnyal kapcsolatban rekordmennyiségű elismerő megnyilvánulás jutott el a szerkesztőhöz és a szerzőkhöz. A 2018-as Kalendárium a korábbiakhoz képest több családi sorstörténetet mutat be, olyan emberi sorsleírásokat, melyek cseppben a tengerként mutatják be a régi vagy a mai békésiek életét, az itteniek lelkületét. Nagy sikert arattak az ilyen témájú írások mellett azok a cikkek, amelyek a például a békési kosárfonó iskola vagy éppen a kajak-kenu sport történetét mutatják be. A 2018-as Békési Kalendáriumból jónéhányat eljuttattak elszármazott békésieknek, olyanokhoz, akiknek ez a könyv a régi otthonukkal való kapcsot jelenti.

Már érkeznek szerkesztőségbe a keresztrejtvény megfejtések. A keresztrejtvény beküldési határideje április 30-a. A pályázók között vásárlási utalványokat és 2019-es Békési Kalendáriumokat fognak kisorsolni.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!