Izsó Gábor polgármester nőnapi köszöntője.


Az élet csodálata, tisztelete nem más, mint elismerni, megbecsülni mindazt, ami kiemel bennünket az anyagi világból és ezáltal érző, értő lélekké formál.

És, hogy mi teszi széppé, érezhetővé ezt a világot? Emberi léptékkel nézve erre leginkább egy másik ember képes. Másik, aki annak ellenére, hogy egészen más, mint mi, mégis elválaszthatatlan tőlünk. Egy másik ember, akinek ugyanazt jelenti az élet, a szeretet, a gondoskodás, mégis valami egészen mást alkot belőle, mint mi, férfiak.

Önök, tisztelt hölgyek, lányok, akiknek megadatott ez a tudás és akik egész más szemmel tekintenek a világra, szépséget, harmóniát és biztonságot hoznak mindennapjainkba.

Sem a férfi, sem a nő nem élheti meg igazán ezen mindennapok teljességét a másik nélkül. Önök anyaként, feleségként, munkatársként és ki tudja még hányféle módon hordozzák ezt a felelősséget. Ma, amikor nőnapon megállunk egy pillanatra Önök előtt, mindennek csupán a töredékét vagyunk képesek elmondani, mégis fontos, mégis szép ez a nap. Fontos, mert emlékeztet, elgondolkodtat és szép, mert alkalmat ad arra, hogy köszönetet mondjunk a mindennapokban megélt törődésért, szeretetért.

Engedjék hát meg, hogy én is ezt tegyem most, mind jómagam, mind kollégáim nevében:

Kedves hölgyek, lányok, asszonyok, Isten éltesse mindannyiukat!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


nőnap köszöntő