Támad a sárréti agrár metál


A köröstarcsai fiatal zenészekből álló LEPONEXX zenekar nyitja a márciusi Békési Rockzenekarok Találkozóját. Hogy milyen az a sárréti metál? Aki kíváncsi rá, érkezzen időben és azonnal megtudja.

Felkértük a zenészeket, hogy pár szóban mutassák be a zenekart:

Tóth Péter: A zenekar abszolút fiatalnak mondható, 2016 őszén alakult itt, nem messze Békéstől, Köröstarcsán. A szólamgitároknál Zolnai Kata és Kovács Dávid tépik a húrokat. A mikrofonnál és egyben a zenekar élén Szabó László barátom énekel, a mára már a zenekar védjegyévé vált érces, karakteres hangon. A bőgőnél Bede Attila, aki egyben lelkes szövegírónk és dalszerző társunk is. Jómagam a dobok mögül figyelem a világot (már amit látok belőle), és végül, de nem utolsó sorban a színpadon Katának jobbra, Lacinak balra szólót szólóra, figurát figurára produkál hős virtuózunk a szólógitárnál, Bokor Sándor... Metál!

Milyen stílust játszotok?

Bede Attila: Ezt elég nehéz meghatározni. Igazából nem tudjuk egy adott metál műfajba sorolni, amit csinálunk. Van itt thrash, death, heavy metál némi hardcore punk kíséretében. Gyakran emlegetjük ezt az egészet falusi metálnak is, ami talán humorosan is hat. Igazából még nem tudjuk pontosan, hogy miként jellemezzük ezt az egészet, de egy biztos, a vidékiséget meg akarjuk hagyni. Úgy gondoljuk, hogy manapság mindenki a nyugatot, vagy a nagyvárosi bandákat utánozza. Persze tisztelet a kivételnek, de én személy szerint is úgy érzem, hogy igazán eredetit akkor lehet alkotni, ha saját környezetünkből indulunk ki és vállaljuk azt, hogy igenis mi vidéki srácok vagyunk.

Szabó László: Nem állunk le, nyomjuk a metált. Folyamatosan dolgozunk, hogy ebben a műfajban megismerjék a nevünket.

Melyek azok a zenekarok, akik hatottak a munkásságotokra?

Bede Attila: Szerintem itt mindenkire más zenészek hatnak. Talán ettől különleges, amit csinálunk. Estig sorolhatnám a kedvenceimet, de annyit mondok, hogy inkább az extrém metál, és a progresszív rock az, ami rám hatást gyakorol.

Kovács Dávid: Gyakorlatilag hatan hatféle stílust kedvelünk, viszünk be a zenekarba. Ha nagyon nagy vonalakban akarok beszélni, a rock és metál kategórián belül. Magyar és külföldi zenekarok egyaránt a kedvencek között vannak, mint például: Ossian, Road, Depresszió, Akela, Kalapács, Blind Myself, Korn, System of a Down… és sorolhatnék még vagy 50 zenekart, hogy mindenki kedvencei fel legyenek sorolva. Páran említették már, hogy "Akela koppincs" a zenénk, pedig mi igyekszünk odafigyelni, hogy ne hasonlítsunk semmire, senkire, teljesen egyedi dolgokat próbálunk alkotni! De egyébként szeretjük Akeláékat.

2017-ben tettetek közzé egy 6 dalból álló bemutatkozó albumot. Miről szólnak a szövegek, és hogy fogadta a közönségetek?

Kovács Dávid: A címek önmagukért beszélnek, úgy vesszük észre, tetszenek a közönségnek, koncertek alkalmával a bátrabbak velünk éneklik a dalszöveget. Abszolút közönség kedvencet nem tudunk egyértelműen kihirdetni, mert körülbelül mindenki mást választ kedvencnek a kiadott hat szám közül.

Mit üzentek a békési és környékbeli rockereknek. Miért lesz érdemes eljönni a március 31-i békési koncertetekre?

Zolnai Kata: Vártuk már, hogy a Békési Rockzenekarok Találkozóján is megmozgathassuk a közönséget, és most itt lesz a tökéletes alkalom. Mindenki meg fogja találni a kedvére való zenekart, hiszen 5 különböző stílusú csapat fog zenélni. Azt hiszem, mindenki nevében üzenhetem: gyertek időben, ha egy ütős bemelegítést szeretnétek az estére!

Szabó László: Én csak annyit üzennék, hogy jöjjenek Leponexx koncertre. Ugyanis garantáltan ki tudják zúzni magukból a hétköznapi stresszt. Ki tudnak kapcsolni és élvezni a death&rollt! Köszönjük az interjút!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!