Közgyűlés Orosházán


Forrás: Virág István Emlékoldal
Helyszin: Orosháza
Közgyűlést tartott 2018. március 17.-én az Orosházi Polgárőr Egyesület.

A Közgyűlést megtisztelte jelenlétével Czecher Péter r. ezredes rendőrségi főtanácsos, Orosháza város rendőrkapitánya, Ertmamm Péter r.hdgy megbízott körzeti megbízotti alosztályvezetője valamint az Orosházi Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai és Gyarmati Sándor Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége elnöke.

Jedlinszki Béla az egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket és szokásos közgyűlési formaságok (jegyzőkönyvezető, hitelesítők megválasztása és a napirendi pontok elfogadása) után megtartotta évértékelő beszámolóját. Áttekintést adott a 2017-es év feladatairól azok teljesítéséről, de nem rejtette véka alá a negatívumokat sem. Ismertette a 2018. évi. munkatervet.

Az elnöki beszámoló után a gazdasági beszámoló következett. A 2018. évi pénzügyi tervet ismertetése után a Felügyelő Bizottság jelentését hallgatták meg a polgárőrök.

A hozzászólások sorát Gyarmati Sándor a BMPSZ elnöke nyitotta meg. A rövid, de tartalmas elnöki beszámoló hallatán az elismerés hangján szólt az egyesület elmúlt évi teljesítményéről.. A BMPSZ. minden segítséget megadott és megad az egyesületnek, az esetleges felmerülő problémák megoldásához. Közrendet, közbiztonságot Magyarországon a Polgárőrség nélkül nem lehet biztosítani. Példaértékűnek kell lenni a polgárőrség, a rendőrség és az önkormányzat összefogásának a település biztonsága érdekében. . Az elmúlt nyolc évben a polgárőrséget a Kormány, a Belügyminisztérium és a Rendőrség kiemelten támogatta, úgy technikailag,- mint anyagilag. Beszélt még a Polgárőrség fejlődéséről, a fiatalokkal való foglalkozás fontosságáról. Megköszönte azt a munkát, melyet az Egyesület tagjai 2017.évben végeztek. A 2018.évhez sok sikert, erőt, egészséget és jó munkát kívánt.

Czecher Péter r. ezredes rendőrségi főtanácsos, Orosháza város rendőrkapitánya megköszönte a polgárőrök 2017. évi tevékenységét a közbiztonság terén végzett áldozatos munkáért, melyet ingyen és a szabadidejük terhére végeztek. Elmondta, hogy a Rendőrség és a Polgárőrség kapcsolata kitűnő,: a polgárőrök nélkülözhetetlennek. 2018.évhez eredményes együttműködést és jó munkát kívánt.

Elfogadták a 2017. évi elnöki, gazdálkodási, valamint a Felügyelő Bizottsági beszámolókat és az Alapszabály módosítását, továbbá megszavazták 2018. évre a költségvetési tervezetet.

Beszámolók elfogadása után egyhangú szavazattal megválasztották Gyapjas László polgárőrt vezetőségi tagnak, valamint Takács Lászlóné polgárőrt a FEB tagjává.

Elismeréseket átadásával ért véget a Közgyűlés.

BMPSz Oklevelét és Emlékérmét vehette át:

Magyarné Gulyás Mária és Móricz László polgárőrök

Tételek: 1 - 20 / 34 (2 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!