Szőnyi Graciella és Barkász Sándor kapott Nefelejcs díjat!


Megjelent: 2018 Március 24. ( Szombat ) 19:44
Módosítva: 2018 Március 25. ( Vasárnap ) 17:51
Szőnyi Graciellát több évtizedes kiemelkedő és példamutató zenepedagógusi munkájáért, valamint a kultúra egyéb területein kifejtett tevékenységéért, Barkász Sándort a helyi kultúrát támogató tevékenységéért tüntették ki a díjjal ma délután a Jantyik Mátyás Múzeum és Galériában.

Képsorunk az átadóról

Matajszné Szőnyi Graciella zenetanárt és amatőr festőt több évtizedes kiemelkedő és példamutató zenepedagógusi munkájáért, valamint a kultúra egyéb területein kifejtett tevékenységéért, míg Barkász Sándor cégvezetőt, a Delta Akadémia alapítóját mindenekelőtt kultúrapártoló tevékenységéért jutalmazta 2018-ban Nefelejcs Díjjal a Nefelejcs Egyesület tagsága. A díjakat a Galériában március 24-én adták át ünnepélyes körülmények között, melyre prominens személyes is eljöttek, így Dankó Béla országgyűlési képviselő, aki külön köszöntötte a díjazottakat és méltatta a hagyományőrzésben elöljáró Nefelejcs Egyesület munkáját. A 2009 óta adományozott, egyre nagyobb megbecsülésnek örvendő elismeréssel olyan személyiségek munkássága előtt hajtanak fejet, aki sokat tettek a helyi kultúra, művelődés és oktatás-nevelés területén, tevékenységükkel segítik a helyi tehetségek kibontakoztatását.

Az idei kitüntetetteknek összeállított színvonalas műsorban Gál Csaba zenetanár, az alapfokú művészeti iskola marimbás növendékei, Békési Gergő és Bíró Emese társastáncos, Barkász Márton néptáncos, a Dr. Hepp iskola diákjainak és tanárainak spontán módon, pusztán a zenetanár díjazott kedvéért összeállt énekkara, Szeverényi Barnabás versmondó és ifj. Mahovics Tamás szólótáncos lépett fel.

Az alapfokú művészetoktatási intézményben hosszú ideje ütőstanárként dolgozó Szőnyi Graciella életútját Deákné Domonkos Julianna intézményvezető ismertette. A helyi közéletben élénk szerepet betöltő, helyi művészeti egyesületeket, civil szervezeteket és művészeket támogató, könyvek kiadását szponzoráló Barkász Sándor méltatását dr. Pálmai Tamás alpolgármester fogalmazta meg és olvasta fel.

A 2018-as két Nefelejcs Díjas: Matajszné Szőnyi Graciella és Barkász Sándor. Fotó: Apáti-Nagy Lajos (GA-Pix Fotó).

Cikk: Szegfű Katalin/Békési Újság


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!