Bemutatkozott Békés megye


A Szerviz Iroda Kft. 25. alkalommal rendezte meg Miskolcon az Észak-magyarországi régió legnagyobb idegenforgalmi kiállítását, a „MENJÜNK VILÁGGÁ...!” UTAZÁSI KIÁLLÍTÁS 2018. MISKOLC rendezvényt az ITC székházban.

Az idei külföldi díszvendég Szlovákia, a belföldi díszvendég pedig Kossuth Lajos szülőhelye, Monok volt.

Március utolsó hétvégéjén tartották a XXVIII. Debreceni Utazási Vásárt a Nagyerdei Stadion rendezvénytermében, a Hallban. Az esemény díszvendége Nagyvárad és Biharország volt, kiemelt belföldi úti célként pedig a Mátra-Bükk térség mutatkozott be.

Mindkét kiállításon Békés megye társkiállítókkal volt jelen, az érdeklődők információt kaphattak a megye turisztikai attrakcióiról, szállás- és programkínálatáról. A látogatókat termékkóstolóval várták kiállítóink, békési szilvalekváros papucsot és a viharsarki szörpkülönlegességeket ízlelhettek meg az érdeklődők.

2018. március 23-25. között rendezték meg az I. Hungarikum Pikniket Egerben, a Szépasszonyvölgyben. A rendezvény pénteki, szakmai napján a meghívottak a hungarikumokról, az értéktárakról és ezek turizmushoz való viszonyáról hallhattak előadásokat. A Békés Megyei Értéktár képviseletében a látogatóknak megyei turisztikai kiadványokkal és helyi termékekkel: orosházi búzacsíramáléval, békési szilvalekváros papuccsal, gyulai kolbásszal és Békés megye pálinkájával kedveskedtek kiállítóink.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!