KONZORCIUMI EGYEZTETÉS A FOGLALKOZTATÁSI PAKTUMOK KAPCSÁN


A KBC Nonprofit Kft. által menedzselt TOP-5.1.2-15 kódszámú, “Helyi foglalkoztatási együttműködések” támogatásban részesített projektjeinek konzorciumi egyeztetésére került sor március 29-én Békésen, az önkományzat kistárgyalójában.

Dr. Glózik Klára, a KBC Nonprofit Kft. ügyvezetőjének köszöntőjével indult a 2018-as év első konzorciumi egyeztetése.

A települési polgármesterek, konzorciumi partnerek, a Békés Megyei Kormányhivatal szakemberei és a KBC Nonprofit Kft. képviselőinek részvételével megtartott jó hangulatú egyeztetésen sorba vették azokat a feladatokat, amelyek a következő fél évben várnak a foglalkoztatási paktumokra

A sarkadi, a szarvasi, a gyomaendrődi, a békési, a szeghalmi és a gyulai járási foglalkoztatási paktumok kapcsán kiemelt fontosságú esemény, hogy megindultak a programba való bevonások a járási foglalkoztatási osztályok révén. Az eddig összegyűlt tapasztalatok alapján az ehhez köthető feladatok voltak a megbeszélés fókuszában.

Az egyeztetésen szóba kerültek még a képzési jegyzékkel és a munkaerőpiaci szolgáltatásokkal kapcsolatos kérdések, illetve hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program újabb, Békés megyei nyertes pályázatai esetében elvárás, hogy a fejlesztések létszámigényeit szintén TOP programból kell kielégíteni. Ebben nagy szerepük lesz a járási foglalkoztatási paktumoknak is.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!