Hárman lettek az Év Sportolói Békésen.


A díjat a mai, ünnepi Képviselő-testületi ülésen, Békés várossá nyilvánításának 45. évfordulója alkalmából adták át.

ÉV SPORTOLÓI

2017.

A Békési TE Súlyemelő Szakosztályának versenyzője, 5 éve kezdett súlyt emelni. Szorgalma, kitartása példa korosztálya számára Az elmúlt évben elért legfontosabb eredménye közül kiemelendő, hogy megnyerte a kiemelt Baczakó Péter Emlékversenyt Budapesten és a Savaria Kupát Szombathelyen. Ez a két versenyválogató volt a belépője a Bangkoki Ifjúsági Világbajnokságra. Bangkokban az ifi világbajnokságon a 69 kg-os súlycsoportban a 32. helyen végzett. A csehországi Havirovban megrendezett olimpiai reménységek versenyén a magyar csapat tagjaként ezüstérmet szerzett. Diákolimpiai bajnok a könnyűsúlyú kategóriában. 2017. évben az ifjúsági válogatott tagja volt. Teljesítette a Junior I. osztályú szintet. Tagja a Hélakrész tehetséggondozó programnak. Utánpótlás Országos Bajnokságon kétszer 1. helyen végzett, ötször volt második és egyszer a felnőtt Magyar Bajnokságon 3. helyen végzett.

Edzője: Balog János

Békés Város Képviselő-testülete felsorolt eredményei alapján Az Év Békési Sportolója címet adományoz Fekécs Sámuelnek.

A Surman Box Club szorgalmas és kitartó versenyzője, viselkedése és társaihoz való hozzáállása példaértékű. 2017-es esztendőben elért kiemelkedő eredményei a Diák Olimpia 1. helyezés és a Bornemissza Gergely Nemzetközi Ökölvívó Emlékverseny 1. helyezés. A Magyar Válogatott színeiben az alábbi kiemelkedő eredményeket érte el: Montenegro-Podgorica Kupa 2. helyezett, Szerbia-Vrbas Kupa 2. helyezett, Bulgária-Junior Európa Bajnokság 9. helyezett

Országos Bajnokság Junior korcsoport 80kg 1. helyezett. Kortársai közül kiemelkedik szakmai tudásával. A Magyar Korosztályos Válogatott oszlopos tagja, mivel több, mint két esztendeje, Magyarországon nem talált legyőzőre.

Edzői: Surman Zoltán és ifj. Surman Zoltán

Békés Város Képviselő-testülete felsorolt eredményei alapján Az Év Békési Sportolója címet adományoz Juhos Istvánnak.

Edzésmunkája, hozzáállása nem csak az edzéseken, de azon kívül is példamutató. Tanulmányi eredményei is kiválóak. Az elmúlt hat év hazai bajnoki győzelmei, dobogós helyezései mellett a 2014-es maraton világbajnoki, a 2015-ös Európa – bajnoki címe, a világbajnoki 3. helyezése, és a 2016-os németországi világbajnokságon megismételt maraton világbajnoki címe után 2017-ben már U23-as versenyzőként a nála 4-5 évvel idősebbek között is sikerült megőriznie válogatott kerettagságát, és a felnőtt mezőnyben is jól szerepelt nemzetközi szinten is. 2017-ben a Maraton Magyar Bajnokságon a felnőttek között C-2 versenyszámban 2. helyezett, a Maraton Európa Bajnokságon felnőtt C-2 versenyszámban 5. helyezett, a Maraton Európa Bajnokságon U23-as korosztályban C-1 versenyszámban 4. helyezett.

Edzője: Seller László

Békés Város Képviselő-testülete felsorolt eredményei alapján Az Év Békési Sportolója címet adományoz Laczó Dánielnek.

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!