KAMUT PÁLYÁZATI SIKEREI


Megjelent: 2018 Április 3. ( Kedd ) 10:31
Módosítva: 2018 Április 19. ( Csütörtök ) 15:13
Közel 200 millió forint fejlesztési támogatásból újulnak meg Kamut közintézményei

Kamut önkormányzatának hat beadott pályázata is sikeres volt az elmúlt időszakban, így jelentős mértékű fejlesztés valósul meg a közeljövőben a településen. A projektek nagy része energetikai konstrukcióban (TOP-3.2.1) elnyert támogatás, de sikeres projekttel pályáztak szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítésére és fejlesztésére valamint egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztésére is.

A kamuti általános iskola konyhájának energetikai fejlesztése keretében, a beruházás a településközpontban egy olyan ingatlant érint, melynek homlokzati felújítására az utóbbi 20 évben nem került sor. A felújítás révén többek között fal- és födémszigetelés, nyílászárócsere történik, továbbá kondenzációs kazán elhelyezése, a hőleadók korszerűsítése, valamint 20 db napelem telepítése valósul meg.

A kamuti óvoda épületenergetikai fejlesztése keretében az energetikailag rossz állapotú óvoda épülete kerül megújításra. A felújítás keretében itt is fal-, födém és lapostető szigetelés nyílászárócsere, továbbá kondenzációs kazán és radiátorok elhelyezése, csővezetékek cseréje, valamint 30 db napelem telepítése valósul meg.

A kamuti általános iskola energetikai fejlesztése szintén homlokzati falszigetelést, födémszigetelést, nyílászárócserét és többek között 50 db napelem telepítését jelenti.

A kamuti Idősek Klubja energetikai fejlesztése keretében az energetikailag rossz állapotú iskolai konyha épülete kerül megújításra, míg a helyi Egészségház több alapellátási szolgáltatását is egy épületben fejlesztik, valamint a szolgálati lakás átalakítása is megtörténik.

Szintén fejlesztik a Kamuti Család- és Gyermekjóléti Szolgálat infokommunikációs kapacitását egy laptop, két kerékpár és egy terepjáró beszerzésével. Az eszközök hozzájárulnak a szolgálat munkájának hatékonyságának növekedéséhez, mivel a családgondozó a két település, Kamut és Bélmegyer között ingázik.

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


kamut top kbc