Fontos győzelem az Ózd ellen


Az NB I B-s férfi kézilabda-bajnokság 24. fordulója keretében az Ózd ellen aratott verejtékes győzelmet a Békés-Drén KC együttese. A viharsarki gárda az újabb két ponttal birtokában stabilan őrzi a 3. helyét, és változatlanul versenyben van a bajnoki címért.

Békés-Drén KC–ÓAM Ózdi KC 33–29 (15–12)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, 250 néző. Vezette: Szakállas, Varasdi.
Békés: Pajkó – HERCZEGH 5, Cifra, Sebestyén 2, GAZSÓ 4, OLÁH 9 (4), KOVÁCS P. 6. Csere: Domokos (kapus), Kopcsák, Hajdu 2, Pánczél 2, Fedor, Varsandán 1, Szilágyi 1, Gál 1, Bella.
Az Ózd legjobb góldobói: Szűcs 10 (2), Lestál 6.
Kiállítások: 10 perc + Cifra kizárva, ill. 16 perc + Kocsis kizárva. Hétméteresek: 4/4, ill. 3/2.

Jól kezdte a találkozót az esélyesebb hazai gárda, fokozatosan lépett el ellenfelétől, így a félidő közepére ötgólos előnyre tett szert (9-4). A folytatás már kiegyenlítettebb játékot hozott, de így is állandósult a csapatok közötti 4 gólos különbség. A térfélcserét követően ritkán játszottak azonos létszámban a felek, de a játék képe érdemben nem változott. A borsodiak egy-egy fellángolását leszámítva stabilan őrizte előnyét a Békés-Drén KC. A hajrában sem hagyhatott alább a figyelem hazai részről, ezzel együtt a győzelem nem forgott veszélyben.
Az őszi ózdi vereségért feszült hangulatú mérkőzésen vett revánsot a hazai gárda.

-Fontos győzelemet arattunk, nem volt egyszerű mérkőzés, hiszen látszott az Ózdi csapaton, hogy mindent elkövet a pontszerzés érdekében. Összesegeben uraltuk a találkozót és tartottuk itthon a 2bajnoki pontot, ezzel a hozzaallassal akarattal kellene kézilabdázni a folytatásban is. Gratulálok a győzelemhez a csapatnak! - nyilatkozta Papp Bálint edző, a mérkőzés után.

Gratulálunk csapatunknak!

Jövő héten Lajosmizsén lép majd pályára csapatunk május 5.-én szombaton 18 órától.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!