Rendeznék a Verseny utca burkolatát is


Pályázatból újítaná fel a Verseny utca útburkolatát az önkormányzat. A képviselő – testület áprilisi ülésén döntött annak a pályázatnak a beadásáról, mely lehetőséget biztosítana az 500 méteres szakasz korszerűsítésére.

A beruházás összköltsége közel 34,4 millió forint lenne, támogatói döntés értelmében az önkormányzatnak 5 millió forint önerőt kell biztosítania a kivitelezés során. A pályázat főszempontja, hogy csak leaszfaltozott út javítására lehet forrást igényelni.

A városvezetés törekszik arra, hogy még ebben az évben több utca felújítása is megkezdődjön. Pályázati keretek, források igen szűkösek erre a feladatra, kizárólag önerőből ezt a problémát nem lehet megoldani.

Éppen ezért 250 millió forintos fejlesztési hitel felvételét kezdeményezte az önkormányzat, amihez a város több mint 60 millió forintos önereje fog társulni. A hitelhez a kormány engedélyére is szükség van. Mintegy 310 millió forintos forrásból húsz-huszonöt utca újulhat meg Békésen. A fejlesztés a kormány döntése és banki hitelbírálat függvényében kezdődhet el.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!