Kedves Édesanyák, Nagymamák!


Dankó Béla országgyűlési képviselő köszöntője.

Kevés ahhoz fogható érzés létezik, mint az anyai szeretet, az anya- gyermek kötődés csodája. Mindannyiunkat érint, mégis egymás között csak elvétve beszélünk róla. Hogy miért? Úgy gondolom, hogy erre a megismételhetetlenség, a személyesség adja meg a választ. Mi ,férfiak, akik ámulattal vegyes tisztelettel próbáljuk felfogni az anyaság titkát, mi saját édesanyánkon át éljük meg a szeretet ezen legfelsőbb szintjét. Hiszem, hogy e földi létben ember nem vállalhat többet, mint, hogy életet ad egy másik embernek, vállalva mindazt a veszélyt, felelősséget, amit egy gyermek születése jelent. Ezt követően őrző angyalként, oltalmazó melegként és a felnőtt létre vezető mérceként kísérni a gyermeket már az anya és apa kettősségét igényli. Ám az anyaság nagy titka és ereje mindvégig a hölgyeknél marad. Az édesanyáknál, akik mindig bennünk élnek, kiknek szava, érintése szívünk legelső dobbanásával kitörölhetetlenül hozzánk simul, hogy el ne hagyjon soha többé…

Kedves Édesanyák, Nagymamák! Május első vasárnapján évről-évre megpróbáljuk szavakba önteni a kimondhatatlant, virágokba álmodni az elképzelhetetlent, ám a vége mindig csupán egy szó: Köszönöm.

Isten áldja meg Önöket ma éppúgy, mint ahogy áldásos életük minden percében. Szeretettel köszöntöm mindannyiukat Anyák Napja alkalmából!

Dankó Béla

országgyűlési képviselő

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!