A munkakeresésben segít az integrációs projekt


Mint ismert, Békés Város Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be az Európai Szociális Alap és a hazai központi költségvetés előirányzatából megvalósuló kiírásra, melyből 2020-ig az „Együtt az integrációért Békésen” című projektet valósítja meg helyi intézmények és szervezetek összefogásával.

A projekt célcsoportját a 2011. évi KSH adatok alapján kijelölt hatházi városrészi szegregátum aktív korú lakossága adja. Az ott élő leszakadó csoportok gazdasági, szociális felzárkóztatása, munkaerőpiacra történő beléptetése a fő cél, de szerepel a három éven át tartó projekt célkitűzései és programelemei között életvezetési- és adósságkezelési tanácsadás, a lakókörnyezet szépítéséhez és a környezettudatosság erősítéséhez kapcsolódó program, közösségfejlesztés hagyományőrző rendezvényekkel, valamint bizonyos egészségfejlesztés is.

Az Együtt az integrációért Békésen projektben április 16-án kezdték meg a pályaorientációs tanácsadást, együttműködve a Békési Járási Hivatal Munkaügyi Központ Foglalkoztatási Osztállyal. Olyanokat hívtak ide, akik korábbi munkatapasztalattal rendelkeznek, de a munka világából tartósan kiestek. A csoportos foglalkozás során mindenekelőtt a munkaerőpiaci lehetőségek megismerésére adnak lehetőséget. A résztvevők a foglalkozásokon segítséget kapnak saját helyzetük meghatározásához, a lehetőségek mérlegeléséhez és a könnyen elsajátítható gyakorlati megoldásokhoz. Összesen 12 ilyen foglalkozás lesz.

- A projekt teljes időszakában biztosított a folyamatos szociális munka. A szociális munkát végző szakemberek feladata, hogy szakmai tevékenységükkel hozzájáruljanak a projektbe bevont célcsoport képzések és a munka iránti motiváltságának megteremtéséhez majd fenntartásához – tájékoztatott Almási Gyöngyvér projektmenedzser.

Képaláírás: A munkakereséshez és vállaláshoz kaptak segítséget a résztvevők.

Fotó: Gazsó János.

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!