Képgaléria - Itt a XII. Nefelejcs Vigalom képei


Kékkovács Mara fellépése nem pusztán utolsó programja, hanem csúcspontja is volt a XII. Nefelejcs Vigalomnak, melyet május 12-én a Durkó utcai Tájházban tartott a Nefelejcs Egyesület.

A korábbi Nefelejcs-díjas Barna Zoltán megnyitójában azt hangsúlyozta, hogy felnőttkorba lépett az első olyan generáció, amely kisiskolásként, 12 évvel ezelőtt az első Nefelejcs-rendezvényeken megjelent. Sokan máig rendszeres látogatói a rendezvényeknek.

Harangozó Imre, újkígyósi néprajzkutató a pünkösdi népszokásokról és a magyar népdalkincs értékességéről tartott értékes előadást. Az ő irányítása mellett kötötte fel az első szalagot a bejáratnál elhelyezett májusfára Kékkovács Mara operett énekesnő, a Budapesti Operettszínház ünnepelt sztárja. A művésznő volt egyben a bodzával készített sütemények versenyének zsűri elnöke. A zsűrizésben Duma Annamária és Lagzi János cukrászmester segítette.

A gyerekeket szólította meg a mezőberényi Kacagó Bábszínház "A három kismalac" című, modern felfogású darabja. Gyerekfellépések is voltak, ezek közül a Korona utcai óvodások néptáncelőadása aratta a legnagyobb sikert. Szegfű Katalin újságíró a békési templomok harangjairól és általánosságban a harangszó üzenetéről tartott előadást. Fergeteges bemutatót tartott a Belencéres Néptáncegyüttes felnőtt csoportja, melyet a szenior korosztályú Szarkaláb csoport első nyilvános bemutatkozása követett. A Vigalom zárásaként Kékkovács Mara lépett fel. A fiatal művésznő Békésen született és innen jutott el odáig, hogy korunk legelismertebb magyar operett énekesének, nemzetközi színpadokon is ünnepelt színművésznek nevezhessük. Mara előbb gyerekeknek összeállított dalcsokrokat, főleg a rajzfilmslágereket énekelt, majd daljátékok, musicalek, és operettek dalait adta elő. Felcsendül mások mellett a My Fair Lady, a Bál a Savoyban, a János vitéz, a Marica grófnő és a Csárdáskirálynő több ismert dallama. Önfeledt és végtelenül emberközeli előadását a hallgatóság hangos tetszésnyilvánítás kísérte.

Tételek: 1 - 20 / 323 (17 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!