Békési Tökmulatság szeptember 23-án


Helyszin: Tájház
Szeptember 23-án, szombaton rendezi meg hagyományos Tökmulatságát a Nefelejcs Egyesület. Az egész napos hagyományőrző rendezvény helyszíne a Nefelejcs-székház udvara lesz a Durkó utca 6. szám alatt.

 

A szervező egyesület az idei programok fókuszába a kakast és a tököt helyezte. Két pályázatot írtak ki. A „Kukori” című alkotópályázatra bármilyen, egyedi kreatív elképzelésen alapuló, térbeli kakasábrázolás beküldhető, tetszőleges anyagból. Csoportos és egyéni pályázók egyaránt jelentkezhetnek, életkori megkötés nélkül. A pályamunkák szeptember 22-én, pénteken délután (13-16 óra között) a rendezvény helyszínén adhatók le. A pályamunkákat a Diószegi Eszter alkotóművész vezette zsűri értékeli, a készítőket a XVII. Békési Tökmulatság délután programjában jutalmazzák. Ezúttal is biztatják a sütögető háziasszonyokat a süteménykészítő pályázaton való részvételre. Tökkel vagy sütőtökkel készülő édességekkel lehet nevezni. A nevezőknek egy tálcányi, már kész süteménnyel kell megjelenniük a Tökmulatság helyszínén, szeptember 23-án 11 óráig. A pályázat anonim. A beérkezett süteményeket a Duma Annamária gyulai cukrászmester vezette szakmai zsűri bírálja el, a legjobb pályázó megkapja a Nefelejcs Tepsi Díjat.

A XVII. Békési Tökmulatság szeptember 23-án, szombaton 10-17 óra között kínál színes szórakoztató és hagyományőrző programokat és gasztronómiai élményeket. Lesz például tökszépség- és csúnyasági verseny, megkeresik és megkoronázzák a Tökkirályt, és nem marad el a népszerű és ingyenes töklámpás-faragás. Békési óvodás és iskolás csoportok mellett fellépnek zeneiskolás fiatalok, a Békési Hagyományőrző Dalkör, valamint a Belencéres Néptáncegyüttes. Az éhes hassal érkezőknek Csaviga-féle szarvas pörköltöt kínálnak, falatozás közben Varga Pál zenél. Házi sütemény, kenyérlángos, tökös mignon is kínálja magát a büfében, és meg lehet kóstolni Kati-néni méltán legendás töklekvárját. A kísérő programok között figyelmet érdemel a varrókellékek tárlata, valamint a fotókiállítás a korábbi Tökmulatságok legjobb fényképeiből. A gyerekeket játszóház várja, míg a felnőtteket hagyományos kézműves vásár szórakoztatja.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


tök mulatság