1 éves a Grebb!


Békés első street food burgerese 2017.május 18-án nyitott meg. A születésnap alkalmából Bunta Lorand tulajdonossal beszélgettünk.

Békés Mátrix: Hogyan értékeled az elmúlt 1 évet?

Bunta Lorand: Nagyon sok pozitív élménnyel és várakozáson felüli forgalommal fordulunk rá a következő évre, sok munka van benne, de meg is van az eredménye, megyeszerte ismert lett Békés első street food burgerese, nagyon jók a vélemények, szeretik az ételeinket.

B.M.: Valóban nagyon pörgősen indult a Grebb, de voltak azért hangok a városban, hogy menni fog ez, kell-e Békésre egy ilyen?

B.L.: Igen, sokan mondták az első nagyon sikeres hónapok után is, hogy na majd a nyár végére úgyis bezár, aztán nyár vége lett és akkor azt mondták, na majd a télen.

De szerencsére nem így lett, mert mára kiderült, Békésen is van igény kézműves ételekre, kialakult és egyre bővül a törzsvendégkör, akik egyre és egyre hozzák magukkal – szájhagyomány útján – az újabb és újabb kíváncsi vendégeket.

B.M.: Már az induláskor is mondtad, sokat kísérleteztél otthon a receptekkel, a sütéssel, nagyon körültekintően választottad ki a beszállítókat, hogy minden a lehető legjobb legyen.

B.L.: A Grebb indulása előtt sokat sütöttem otthon, baráti körben, érdekelt a gasztronómia, hogyan lehet a legfinomabbra készíteni például egy burgert, egy grillezett húst.

Amikor elkezdtem ezt a vállalkozást, a beszállító partnereket is hosszasan keresgéltem, mert lényeges, hogy milyen minőségű húst kapok, hogyan viselkedik melegítés közben a buci, milyen lesz a kecskesajt ha meggrillezem, mindig szép-e a zöldség, egyenletes-e a minősége a ketchupnak és még sorolhatnám.

Szerencsére megtaláltam a partnereket, ahol kellett, inkább egy idő után cseréltem, mást kerestem. Így elértem, hogy minden mindig pont olyan minőségű, amilyennek kell hogy legyen, mire a tányérra, pontosabb most már vágódeszkára kerül.

Így lett biztos pont például a Békési Húsfeldolgozó marhahúsa, vagy a Malomkerti Kecskesajt (Lipcseiné Erika) kifejezetten a Grebb igényei szerint formázott grillezhető kecskesajtja, a vagy a Kígyóscsili szószai.

B.M.: Arra is odafigyelsz, mi kerül az étel mellé a pohárba.

B.L.: Az italok terén is törekszem, hogy a hagyományos üdítők és sörök mellett legyen különlegesség is, így találtam rá a Csíki sörre, a Békésszentandrási Sörfőzde söreire és természetesen a hazai Madzagos sörre is, mind nagy népszerűségnek örvendenek és hamarosan jön a FRITZ KOLA, egy hamburgi kézműves kólamanufaktúra itala.

B.M.: Túl a street foodon mostanában már Grebbes programokat is szervezel.

B.L.: Két programunk is lesz júniusban. Eggyel tovább lépünk a kulináris élvezetek skáláján és június 3-án tartjuk az első Grebb BBQ partyt , amelyben segítőnk a már említett Kígyóscsili lesz, akikkel közösen Smokerben 8-10 órán keresztül alacsony hőfokon sütött, előre érlelt marhaszegyet és sertésoldalast készítünk. Erre a programunkra – a sütő mérete miatt – maximum 50 főt tudunk vendégül látni, és a helyek alig 1 hét alatt el is fogytak erre a különleges alkalomra.

Továbbá kezdődik a Foci VB, amire külön terasszal, kivetítővel és természetesen különleges ízekkel is készülünk.

Aki szeretné megkóstolni a Grebb ízvilágát, megtalál minket Békésen, az Erzsébet ligeti pavilonsoron, a cukrászdával szemben.

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!