1400 méter járda építését kezdték meg a Malomasszonykertben


Ma reggel Izsó Gábor polgármester és Deákné Domonkos Julianna képviselő közösen tette le az alapkövet, majd elkezdődött a betonozás.

A polgármester elmondta, lakossági megkeresések és közös tárgyalások után az önkormányzat vállalta, ha felajánlásokból elegendő pénz gyűlik össze a járdaépítésre, akkor a városvezetés további forrásokat rendel mellé és elkészülhet az 1400 méteres teljes szakasz.

Novemberben az önkormányzat egy próba- bemutató szakaszt is és épített, ezután indultak meg a felajánlások, nyolcvan személy mintegy 1 850 000Ft –ot adományozott a járda megépítésére.

Békés Város Önkormányzata 4 millió forintot biztosított az építkezéshez, továbbá vállalta a kivitelezést is.

A járda 1 méter széles lesz, 15 cm betonvasalt mixer betonnal készül. A keresztdűlőknél a nagyobb terhelés miatt 20 cm vastagságban készül. A mai napon az első 60 – 70 méteres szakasz építése kezdődött el, a tervek szerint nyár végére mind az 1400 méter elkészül.

Izsó Gábor hangsúlyozta, példaértékű összefogást tanúsítottak a Malomasszonykert lakói és ennek okán az önkormányzat a város más részein is szeretne hasonló kezdeményezéseket szervezni.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!