E-mail: info@bekesmatrix.hu | Telefon: 06/20/935-16-83

173 milliós támogatásban részesült a szociális központForrás: Békés Város ÖnkormányzataMegjelent: 2018 Június 3. ( Vasárnap ) 18:33
Hamarosan kezdetét veszi a szociális szolgáltató központ hajléktalan személyek élethelyzetét megkönnyítő, nagyszabású uniós programja Békésen.

Az intézmény 173 millió forint, önerő nélküli pályázatának köszönhetően 30 fő részére tud lakhatást biztosítani. A projekt 42 hónapon át segíti majd a jelenleg hajléktalan, utcán, közterületen vagy nem lakhatás céljára szolgáló épületben élőket. A résztvevők ezenfelül lehetőséget kapnak arra, hogy különböző képzéseken is részt vegyenek.

A szociális szolgáltató központ több mint 20 éve nyújt integrációs lehetőségeket, programokat a hajléktalan, illetve hajléktalanság peremére sodródó emberek, családok részére. Jó példa volt erre a pár évvel ezelőtt megvalósított, a hajléktalan szállókat korszerűsítő projektje. Az intézmény 2013-ban mintegy 152 millió forint uniós támogatásban részesült, ennek eredményeként 5 telephelyén rekonstrukciós munkálatokat és felújításokat hajtottak végre.

A képviselő – testület legutóbbi ülésén tárgyalta a szervezet 2017. évi tevékenységéről szóló beszámolót melyből kitűnik, hogy az intézmény munkája során égető és aktuális problémákra reflektál nap mint nap. A munkatársak bepillantanak a családok életébe, egyéni problémákkal szembesülnek. Tevékenységük közben olyan tapasztalatokat szereznek, mely a konkrét, azonnali, olykor nélkülözhetetlen segítségen túl, válságmegoldást kínál az ügyfeleknek.


Figyelmeztetés ikon
BékésMátrix fizetett reklám!
Érdekelhet még...
Ezt már olvasta?