A Pro Musica Fúvósötös hangversenye


„Lehet élni zene nélkül is. A sivatagon át is vezet út. De mi (...) azt akarjuk, hogy az ember ne úgy járja végig élete útját, mintha sivatagon menne át, hanem virágos réteken.” /Kodály Zoltán/

A Pro Musica Fúvósötös tagjai aktív hangszeres művészek és tanárok, akik a komolyzene népszerűsítését tűzték ki fő céljuknak. A névválasztás a középiskolás évekre nyúlik vissza, amikor a Bajai Pro Musica zenei táborban töltöttek el felejthetetlen napokat, és barátságuk is – mely a mai napig töretlen - ezekben az időkben mélyült el.

Az együttes megalakulása óta számos önálló koncertet adtak művelődési házakban, fesztiválokon, valamint zenei ismeretterjesztő interaktív énekórákat is tartanak. Ezeknek az óráknak a célja, hogy az iskolai énekórákon tanultakat élő zenével kiegészítsék, valamint zenei élményt nyújtsanak úgy, hogy közben a gyermekek megismerkednek a hangszerek működésével. Több alkalommal volt rádióadásuk Lukácsházi Győző műsorvezetésével és szerkesztésével.

Ezen kívül 2016 óta minden évben kamarazenei tábort tartanak Békés-Tarhoson, ahol az egykori Énekiskola magalakult Gulyás György vezetésével.

A Pro Musica Fúvósötös 2018. június 26-án (kedden) 19.00 órától a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ (Békés, Jantyik M. u. 23-25.) színpadán lép fel.

A zenekar tagjai:

Herczegh Zsuzsanna (fuvola)

Kerényi Judit (oboa)

Reé György (klarinét)

Nagy Zoltán (kürt)

Kubassy Tamás (fagott)

Belépődíj: 2000 Ft/fő, Békés Kártyával 1500 Ft/fő, csoportos kedvezmény minimum 10 fő esetén: 1500 Ft/fő

Jegyek válthatók a kulturális központ recepcióján vagy online ide kattintva.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!