Osztatlan közönségsiker a BÉTAZEN hétvégi programjain


A BÉTAZEN második hétvégéje is eseménydúsan telt. Június 23-án, szombaton a békési református templom adott otthont a XV. Békés-tarhosi Kórustalálkozónak, majd 24-én, vasárnap a Kovásznáról érkező Pokolsár Egyesület adott elő egy Tamási Áron darabot, Hullámzó vőlegény címmel a kulturális központban.

A kórustalálkozó művészeti vezetőjének, az egykori Békés-tarhosi Énekiskola volt növendékének, Kodály Zoltán tanítványának, Sebestyénné Farkas Ilona karnagynak (Mona néni) hívó szavára ez alkalommal öt kórus fogadta el a meghívást. A találkozó több mint két órás, szárnyalóan szép és színes műsorát finoman újra meg újra átszőtték a kodályi dallamok. Zárószámként az egyesített összkórus előadásában felzengő Schubert művet, a Szent az Istent - melyet Pörneki Attila karnagy vezényelt - ott és akkor megrendítően felemelő érzés volt hallgatni.

Köszönjük a fellépő kórusoknak és karnagyaiknak ezt a felejthetetlen délutánt!

- a Hunyadi Véndiák Kórusnak (Budapest) és karnagyuknak Sebestyénné Farkas Ilonának

- a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde Kórusának és karnagyuknak Kocsorné Krizbai Annának

- a Scherzo Vegyeskarnak és karnagyuknak Závori Erikának

- az Orosházáról érkező Hetednapi Adventista Egyház Békés-Csongrád Megyei Kórusának és a Kodály Zoltán Gyermekkórusnak, valamint karnagyuknak Pörneki Attilának

A zenei napok folytatásaként vasárnap este egy újabb lélekemelően szép programra került sor a kulturális központ színháztermében. Erdélyi születésű népi írónk, Tamási Áron egyik példamutató művét, a Hullámzó vőlegényt tekinthette meg a békési közönség a Kovásznai Pokolsár Egyesület amatőr színjátszóinak hiteles, székely humorral fűszerezett, három felvonásos játékában, Gazda József nyugalmazott tanár, szociográfus, művészeti író rendezésében. A hálás közönség szűnni nem akaró vastapssal köszönte meg az általuk nyújtott szép estét.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!