Kamarazene és balett találkozása


A Budapesti Filharmóniai Társaság muzsikusainak és az InternationBalLet nemzetközi sztártáncosainak segítségével a kamarazene és a balett világába kalandozhattunk a „Hegedűtől a balettcipőig” című előadáson hétfő este a kulturális központban.

Az est első felében a zenészeké volt a főszerep, előadásukban több zenei korszakból is hallhattunk darabokat. Mozart D-dúr fuvolanégyese után Schubert Rémkirály című műve következett. A drámai hangulatú mű bevezetéseként Botos Veronika szavalta el az eredeti Goethe balladát. Végül - Dvořák két keringője után - könnyedebb vizekre eveztünk, a "Ragtime Királya"-ként is emlegetett afroamerikai zeneszerző, Scott Joplin műveivel. A Budapesti Filharmóniai Társaság öt tehetséges zenészének (Menyhárt Zsuzsannafuvola; Ecseki Anikóhegedű; Hargitai Dóra hegedű; Botos Veronikabrácsa; Magyar Gábor - cselló) minden műsorszámát vastapssal köszönte meg a közönség.

A kulturális barangolás következő állomása az InternationBalLET nemzetközi sztártáncosainak lenyűgöző műsora volt. Ilana Werner, Yourim Lee, Mark Biocca és Ryosuke Morimoto előadásában öt koreográfiát láthattunk, valamint a táncok sorát egy rövid film is kiegészítette, mely a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen készült.

A táncosok légiesen könnyed mozdulatai egy másik világot varázsoltak elénk, egyedi és különleges produkciójuk elbűvölte a közönséget.

/Fotók: GA-Pix Fotó/


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!