Fúvószene határok nélkül


Békésen szombat késő délutánra még az időjárás is a kedvezőbb arcát mutatta, így szerencsére idén sem szakadt meg a BÉTAZEN fúvóstalálkozóinak szép hagyománya, melynek során még a gála program kezdése előtt a meghívott közreműködő zenekarok és az őket kísérő mazsorett csoportok az Erzsébet-ligetben, a Szent István szobornál lévő lépcsőknél egy közös fotózáson vesznek részt, majd a ligeten keresztül egy látványos menetzenéléssel bevonulnak a találkozó helyszínére, a kulturális központba.

Ez alkalommal négy zenekar és egy mazsorett csoport színvonalas produkcióiban gyönyörködhetett a VI. Nemzetközi Fúvószenekari Találkozó közönsége.

A Tarhosi Fanfár elhangzása után az est házigazdái, a Bagoly László karnagy által dirigált Békés Városi Ifjúsági Fúvózenekar és a három meghívott vendégzenekar – a Mayer Róbert karnagy által irányított, Békés város erdélyi testvértelepüléséről érkező Gyergyószentmiklósi Fúvószenekar, a Debreceni István karnagy és Szalai Erzsébet által irányított Csorvás Város Fúvószenekara és Majorette Csoportja, valamint a Lingurár Tamás karnagy által alapított és dirigált Debreceni Ifjúsági Movie Band - öt műsorblokkban, egymásnak folyton átadva a "szót" csillogtatták meg tudásuk legjavát.

A fúvószene színes palettáját felvonultató műsor-összeállítást (klasszikus indulók, komoly- és könnyűzenei művek, filmzenék, stb.) és közben a mazsorettek bemutatóját nem egyszer vastapssal jutalmazta a lelkes közönség.

A gálaműsort követően a találkozó egy hangulatos közös baráti vacsorával zárult.

/Fotó: GA-Pix Fotó/


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!