Olimpiai táborban jártak a Heppes diákok


A Magyar Olimpiai Akadémia rendhagyó módon, minden évben megrendezi nyári „jutalom” táborát, melyre az iskolák kiválóságait, a diákolimpiai versenyek győzteseit, és az akkreditált olimpiai iskolák kiváló tanulóit hívják meg. Az idei nyár alkalmával Bánk település adott helyet az olimpiai tábornak a Bánki- tó szomszédságában június 25-30-ig.

A Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola és AMI 6 tanulót delegálhatott a táborba.

A tanulók név szerint:

  • Surman Áron 7.a,
  • Kecskeméti Attila 7.b,
  • Mester Nándor 7.b,
  • Lovas Laura 8.a,
  • Rigler Attila 8.b,
  • Pepó Barbara 8.c,

Kísérő pedagógus: Dobi István (testnevelő tanár)

Június 25-én délre érkeztünk a táborba. A szálláshelyek átvétele után 12 fős csoportokat alakítottunk, és a csoportvezetők és diákok megismerkedhettek egymással. A diákok számos vetélkedőn vehettek részt. Délután az ünnepélyes megnyitó után halhatatlan sportolók látogattak meg minket: Magyar Zoltán, Vaskúti István, Hesz Mihály a Nógrádi Általános Iskola névadója.

Kedden 14 km-s gyalogtúrán vettünk részt. Meglátogattuk a Prónay kilátót, mely 24 m-rel magasodik a dombtető fölé.

A délután folyamán sportprogramokon vettek részt a gyerekek. Labdarúgásban, kosárlabdában, asztaliteniszben és csocsóban versenghettek.

Szerda reggel elindultunk a Bánki-tóhoz strandolni és sárkányhajózni.

Négy csapatot alkotva mérték össze a táborozók az erejüket. Két futam között strandoltak és próbálkoztak a kajakozással is.

Csütörtökön Nógrádra utaztunk autóbusszal. A délelőtt folyamán megtekintettük a várat. A várkapitány körbe vezette csapatunkat és érdekességeket mesért a gyerekeknek.

Az ebédet a nógrádi óvodában fogyasztottuk el, majd délután a vadasparkot látogattuk meg.

Esti programként a Labdarúgó Világbajnokságot néztük.

Pénteken a Magyar Honvédelem szervezett programokat. Légfegyverrel lőhettek célba, majd fegyver szét- és összeszerelési versenyt tartottak.

A lövészetet követően eredményhirdetés következett.

Nagy örömünkre a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola csapata nyerte a játékokat. A gyerekek értékes könyvjutalmakat kaptak ajándékba.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!