Szent István nap Dánfokon


Forrás: Békés Tv
Megjelent: 2018 Július 15. ( Vasárnap ) 16:50
Módosítva: 2021 Június 15. ( Kedd ) 15:22
Koncert és tűzijáték köszönti Szent István ünnepét Békésen!

A hagyományos ünnepségen kívül egész napos művészeti bemutatók, főző és sportversenyek színesítik a programot. Testvérvárosunk Gyergyószentmiklós küldöttségét is vendégül látja a város.

Már augusztus 17-én is kapható lesz a Testvérvárosok kenyere, melyet Öreg Gábor szervezésében a Csapó Pékség fog megsütni és a Szent István napi ünnepségen is megvásárolható lesz. A befolyt összeg ismét jótékony célt szolgál – jelentette be Izsó Gábor polgármester.

 

A városvezető hangsúlyozta, pályázati forrásból válik lehetővé, hogy Gyergyószentmiklós küldöttségét vendégül láthassák, akik fúvószenekarukat is elhozzák városunkba. A gyergyói zenekar a békésiekkel közösen játssza majd el a himnuszt. A pályázat lehetővé teszi, hogy az Arad megyei Ágya település 15 fős küldöttségét is meghívhassák Békésre.

 

Túri Andrea, a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ igazgatója elmondta, párhuzamosan az Erzsébet ligeti ünnepséggel kispályás focitorna is lesz Dánfokon, illetve ismét megrendezésre kerül a II. Délkelet Magyarországi Pacalfőző verseny, mindkettőre baráti társaságok, csapatok jelentkezését várják.

 

14 órától Dánfokon művészeti bemutatók, zenei programok váltják egymást a színpadon, majd az esti eredményhirdetést követően fellép a latinzenét játszó Seres Brothers és ezt követően tűzijáték zárja a programot. Az igazgató hangsúlyozta, a Madzagfalvi Napokon viszont lézershow lesz látható.

 

Deákné Domonkos Julianna a Dr Hepp Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója elmondta, a gyergyói küldöttséggel a helyi Vaskertes Általános Iskola gyermekei és tanárai is ellátogatnak Békésre, akik műsoraikkal fellépnek Dánfokon és meglátogatják a Dr Hepp Általános iskolát is.

 

A Szent István nap részletes programja a jövő héten válik véglegessé.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!