XVIII. Békés Megyei Polgárőr Nap - Full sorozat


Kellemes időben, mintegy ezerötszáz önkéntes bűnmegelőző és családtagja látogatott el Kétegyházára, a Megyei Polgárőr Napra.

A megjelenteket Kalcsó Istvánné a település polgármestere köszöntötte. Kiemelte a település polgárőreinek nagy szerepe van abban, hogy a lakosság biztonságban, nyugalomban töltheti napjait. Köszönet érte a megye valamennyi polgárőrének, hiszen a Polgárőrség egy nagycsalád.

Ünnepi beszédében dr. Túrós András az Országos Polgárőr Szövetség elnöke köszönetet mondott a BMPSZ vezetésének, és minden polgárőrnek azért, hogy olyan egységet sikerült létrehozni és működteti Békés megyében, amely az Országos Polgárőrségnek nagyon fontos tartó pillére, A megyei polgárőrök munkájukkal példát mutatnak a többi megye polgárőreinek is. 2017-ben Békéscsabán, a szakképzési centrumban zászlót bontó Ifjúsági Polgárőr Bázis példaértékű

A rendezvényen jelen volt dr. Takács Árpád kormány megbízott, az elismerés hangján szólt a polgárőrség tevékenységéről, hiszen mindannyian egy biztonságos országban, településen szeretnék élni, mely megvalósításában a polgárőrségnek nagy szerepe van. Magyarország kormánya stratégiai partnerségben van az Országos Polgárőr Szövetséggel.

Dr. Kovács József, országgyűlési képviselő beszédében méltatta az önkéntesség szerepét, melyben a polgárőrök példát mutatnak.

Zala Mihály, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke köszönetét fejezte ki minden polgárőrnek, hogy a saját szabadidejükkel a közösséget szolgálják,

Az ünnepségen elismeréseket adtak át, az arra érdemeseknek:

Polgárőr Érdemkereszt Arany fokozatát kapta:

Czecher Péter r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, Orosháza Rendőrkapitánya

Kalcsó Istvánné Kétegyháza Nagyközség polgármestere

Jakab András Medgyesbodzás Községi Polgárőri Egyesület elnöke

E kitüntetés ezüst fokozatát 2 fő, bronz fokozatát 2 fő polgárőr vehette át.

Többen kaptak elismerést, jutalmat a Békés Megyei Kormányhivataltól, Békés Megyei Rendőr Főkapitányságtól, Békés Megyei Katasztrófavédelemi Igazgatóságtól, Magyar Posta Kelet-magyarországi Területi Igazgatóság Biztonsági Osztályától, a Békés Megyei Polgárőrök Szövetségétől és az Önkormányzatoktól.

Ünnepséget követően dr. Túrós András Gyarmati Sándor megyei elnök kíséretében több egyesület sátrát kereste fel. A színpadon közben kulturális programok zajlottak. Az érdeklődők megtekinthették a rendvédelmi szervek bemutatóit is. Kezdetét vette a kötetlen baráti beszélgetés és a felhőtlen szórakozás.

Tételek: 1 - 20 / 599 (30 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!