Fokozott Polgárőr szolgálat


Forrás: Virág István Emlékoldal
Helyszin: Mezőhegyes
Az Országos Polgárőr Szövetség Határvédelmi Polgárőr Tagozata a Gyermek és Ifjúságvédelem évében, a nyári időszakban a határterületi lakosság biztonságérzetének fokozását, kiemelt összehangolt polgárőr szolgálaton keresztül kívánja erősíteni Dél-Békés térségében.

A Calendula Közbiztonsági Munkacsoport ülésén vettek részt a polgárőr egyesületek elnökei és a meghívott vendégek. Rajos István, Mezőhegyes alpolgármestere ismertette a Dél- Békésben működő Calendula Közbiztonsági Munkacsoport megalakulását és tevékenységét, melynek megalakulásában tevékenyen részt vett Simonka György országgyűlési képviselő is. A beszámoló alapján Dr. Túrós András az Országos Polgárőr Szövetség elnöke elismeréssel szólt a Közbiztonsági Munkacsoportról, mely példaértékűnek tartot. Elmondta, hogy szerinte exportálni kellene az ország minden irányában.

Csorba Sándor az Országos Polgárőr Szövetség Határvédelmi Polgárőr Tagozat elnöke elmondta, hogy a fokozott polgárőr szolgálat célja a közterületek, fiatalok-gyermekek által látogatott helyek, külterületek fokozott figyelése, idegen személyek, gépkocsik megfigyelése, bűnmegelőzésben való aktív részvétel és a határterületi lakosság biztonságérzetének növelése.

Mezőhegyes, Battonya, Dombegyháza, Mezőkovácsháza, Szeged belváros, Újpest, Tiszaföldvár, Jászjákóhalma polgárőr egyesületek polgárőrei továbbá 3 fő lovas polgárőr és 8 fő rendőr vesz részt az akcióban.

Gyarmati Sándor a BMPSZ elnöke elmondta nagy öröm számára, hogy a polgárőrök egy hívó szóra, azonnal jönnek, és rájuk mindig lehet számítani. Jó szolgálatot és erőt, egészséget kívánt az akcióban résztvevő minden polgárőrnek.

Ezután pedig az OPSZ elnöke köszöntötte a megjelent polgárőröket és rendőröket a szolgálat megnyitóján, majd Csorba Sándor eligazítással indította el az összehangolt, fokozott polgárőri szolgálatot.

Tételek: 1 - 20 / 22 (2 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!