Így ünnepeltük augusztus 20-át Békésen


Augusztus 20-án egész nap változatos programok várták az érdeklődőket Békésen.

A délelőtti ünnepség kezdetén a Békés Városi Ifjúsági Fúvószenekar és a Gyergyószentmiklósi Fúvószenekarközreműködésével énekelték el a résztvevők a magyar és a székely himnuszt, majd Nagy József katolikus és Katona Gyula református esperes ökumenikus szertartás szerint megszentelte az új kenyeret. Dr. Csiby Miklósfőorvos ünnepi beszédét követően a Belencéres Néptáncegyüttes táncosainak műsora emelte az ünnep fényét. Az immár hagyománnyá vált Testvérvárosok Kenyere elnevezésű jótékony célú kezdeményezés idén is folytatódott. A cipókat délelőtt az Erzsébet-ligetben és délután a Dánfoki Üdülőközpontban is megvásárolhatták az érdeklődők. Az így befolyt összeget pedig jótékony célra, a gyergyószentmiklósi Szent Anna Otthon támogatására fordítják a szervezők.

A Dánfoki Üdülőközpont adott otthont a délutáni családi napnak, melyet Izsó Gábor, Békés város polgármesterenyitott meg. A 3. alkalommal megrendezett Kispályás Labdarúgótornán 9, a II. Délkelet-magyarországi Pacalfőző Versenyen 19 csapat vett részt.

A versenyeken a következő eredmények születtek:

II. Délkelet-magyarországi Pacalfőző Verseny

"Pacal" kategória:

III. helyezett: Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde - Óvodai Csapat (a díjat Békés Város Önkormányzata és Varga István, a zsűri elnöke ajánlotta fel)

II. helyezett: Mezőberény – Muslica csoport (a díjat Békés Város Önkormányzata és Varga István, a zsűri elnöke ajánlotta fel)

I. helyezett: Refisek (a díjat Kálmán Tibor Békés város alpolgármestere ajánlotta fel)

Különdíj: Fakanál Forgatók (a díjat a Békési Piacfelügyelet és Varga István, a zsűri elnöke ajánlotta fel)

"Pacal variációk" kategória:

III. helyezett: Békési Kisgazda Kör (a díjat Békés Város Önkormányzata és Varga István, a zsűri elnöke ajánlotta fel)

II. helyezett: Békési Nyugdíjas Érdekvédelmi Egyesület (a díjat Békés Város Önkormányzata és Varga István, a zsűri elnöke ajánlotta fel)

I. helyezett: Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde - Bölcsődei Csapat (a díjat a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ ajánlotta fel)

Különdíj:

Tarhos Mindenkié Civil Egyesület (a díjat Békés Város Önkormányzata és Varga István, a zsűri elnöke ajánlotta fel)

A Kispályás Labdarúgó Torna első helyezettje a bírók döntése alapján:

Fess Rochilde (a díjat a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ ajánlotta fel)

A színpadi műsort Kopanyicza András szavalata indította, majd bemutatkozott Körös-menti településünk, Ágya, testvértelepülésünk Gyergyószentmiklós, a békési Hepp Ferenc Általános Iskola, a Békési Hagyományőrző Dalkör, a Belencéres Néptáncegyüttes, Kovács Anna és Kovács Zoltán társastáncosok, a Békés Városi Ifjúsági Fúvószenekar a Ki-Mit-Tud? döntősei és a Zumbrigád Team. Az esti órákban a békési kötődésű Mártone Netwörk zenekar lépett színpadra, majd a Seres Brothers varázsoltigazi latin hangulatot. A napot zenés tűzijáték zárta.

A program a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósult meg.

Fotó: GA-Pix Fotó


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!