A fesztiválon még több thaiföldi láthat csabai disznótort


Az idén október 19-22. közötti, péntektől hétfőig tartó 22. Csabai Kolbászfesztivál külföldi díszvendége Thaiföld lesz.

Tavaly gyúrt a fesztiválon az ázsiai ország nagykövete is, és nagyon tetszett neki a rendezvény. Ahogy mondta, csodálatos hangulat uralkodott, és ő maga is nagyon jól érezte magát. Már ekkor felvetődött, hogy Thaiföld legyen Ausztráliát követően a külföldi díszvendég, és ebből mára valóság lett. Azt már Hégely Sándor fesztiváligazgató mondta el, hogy a tárgyalásaikon sok szó esett arról, mivel készülnek majd a thaiföldiek, de ez egyelőre maradjon meglepetés.

Thaiföldi középiskolás cserediákok és tanáraik igazi csabai disznótorban is részt vettek már, mégpedig Knyihár Mihályéknál. Reggelire megkóstolták a hagymás vért, a legnagyobb élményük pedig délelőtt a kolbászkészítés, délben a sült kolbász megkóstolása volt. Ebédre azért a háziasszony kiszelylevest, töltött káposztát is főzött, és hurka is sült. Az ázsiai vendégek elmondták, disznótort akkor láttak először, és ha ezt az élményt otthon elmesélik, társaik irigykednek majd.

Idén biztosan több thai ember lát igazi csabai disznótort a fesztiválon, hiszen sokan érkeznek, a Csabai Kolbászklub tagjai pedig mind a négy napon tartanak látványdisznóvágást. Sőt, mind a négy napon mangalicát vágnak, és a thai vendégek megismerkedhetnek ezzel az értékes magyar fajtával, mely hungarikum, és a belőle készült ételek kiváló ízűek, egészségesek.

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!